Lenzen voor droge ogen

Lenzen verhinderen dat er zuurstof naar het oog komt, hierdoor hebben veel mensen die contactlenzen dragen sneller last van droge ogen. Hoewel lenzen tegenwoordig meer zuurstofdoorlatend zijn, kan je als lensdrager aan het einde van de dag soms toch last hebben van branderige of droge ogen.

Tips voor droge ogen

Ben je aan het overwegen om vanwege je droge ogen over te schakelen op het dragen van een bril? Lees dan hieronder eerst onze tips over wat je kunt tegen droge ogen. Als je deze tips opvolgt kun je wellicht je lenzen gewoon blijven dragen. Wat te doen bij droge ogen:

  • Gebruik oogdruppels en oogsprays.
  • Neem oogvitamines.
  • Gebruik silicone hydrogel lenzen of contactlenzen met een lager watergehalte.
  • Draag daglenzen.
  • Maak je lenzen beter schoon.
  • Vermijd rokerige ruimtes en airconditioning zo veel mogelijk.

Oogdruppels voor droge ogen

Niet alle soorten oogdruppels zijn geschikt om te gebruiken als je contactlenzen draagt. Maar oogdruppels zoals Blink Contacts, Hycosan en everclear kun je zonder problemen gebruiken. Ze werken verfrissend en zijn verlichtend voor je ogen. Heb je het idee dat oogdruppels niet voldoende werken voor jouw droge ogen? Ga dan langs bij je huisarts of oogarts die je speciale oogdruppels voor droge ogen kan voorschrijven.

Oogvitamines voor droge ogen

Oogvitamines verbeteren de gezondheid van je ogen en zorgen dat je minder last hebt van droge ogen. Deze vitamines bevatten supplementen die goed zijn voor je ogen, zoals luteïne, zeaxanthine, vitamine A, vitamine C en omega 3. Wij hebben de alle bekende oogvitamines op voorraad, zoals PreserVision Original Soft Gels, Ocuvite Lutein en Ocuvite Complete.

Silicone hydrogel contactlenzen

De meest populaire lenzen op onze website zijn de zachte silicone hydrogel lenzen. Deze lenzen bieden een groter draagcomfort dan de soft hydrogel lenzen. Ook laten silicone hydrogel lenzen tot wel vijf keer meer zuurstof toe naar de ogen. Deze lenzen zijn hierdoor ideaal als je last hebt van droge ogen. Wil je silicone hydrogel contactlenzen proberen? Ga dan eerst naar je opticien. Het voordeel van deze lenzen is dat ze droge ogen verminderen en dat je sommige soorten silicone hydrogel lenzen zelfs 's nachts kan inhouden.

Biofinity en Air Optix Aqua lenzen zijn uitstekende silicone hydrogel contactlenzen als je graag maandlenzen draagt. Draag je liever daglenzen, dan zijn 1 Day Acuvue TruEye en Dailies Total 1 een goede keuze. Acuvue Oasys contactlenzen zijn comfortabele lenzen die je twee weken lang kunt dragen.

Lenzen met een laag watergehalte

Het is een veelvoorkomend misverstand dat contactlenzen comfortabeler zijn naarmate ze meer water bevatten. Voor sommige contactlensdragers is het effect juist omgekeerd, omdat het water in de contactlens het natuurlijke traanvocht kan verdringen. Ook kunnen lenzen met een hoog watergehalte in bepaalde klimaatomstandigheden juist sneller uitdrogen. Het watergehalte van zachte contactlenzen ligt meestal tussen 38% en 79%. Als je wilt kijken of lenzen met een lager watergehalte een oplossing zijn, vraag dan je opticien om advies.

Daglenzen

Heb je veel last van droge ogen wanneer je maandlenzen draagt? Probeer dan eens daglenzen. Omdat je met daglenzen iedere dag nieuwe lenzen draagt, krijgen eiwitten en vuil niet de kans om zich op de lens op te bouwen. De lens droogt ook niet uit wanneer je ze niet goed reinigt, omdat je iedere dag een nieuw paar lenzen gebruikt. De eerdergenoemde Acuvue TruEye en Dailies Total 1 lenzen behoren tot de meest populaire daglenzen, terwijl ook Dailies Aquacomfort Plus en 1 Day Acuvue Moist veel worden gedragen.

Hoe maak ik mijn contactlenzen het beste schoon?

Maandlenzen en weeklenzen doe je iedere avond uit om ze schoon te maken met lenzenvloeistof. 's Nachts bewaar je deze lenzen in een lenzendoosje met lenzenvloeistof. Gebruik altijd nieuwe en de juiste lenzenvloeistof om je lenzen mee te reinigen. Wanneer je lenzenvloeistof conserveermiddelen bevat kan het zijn dat je ogen sneller uitdrogen. Gebruik in dat geval een lenzenvloeistof zonder conserveermiddelen. Weet je niet of je de juiste lenzenvloeistof gebruikt? Neem dan contact op met onze klantendienst.

Oogverzorgingsproducten voor contactlensdragers: