Silicone Hydrogel

 • Informatie
 • Producten
 • Contactlenzen gemaakt van silicone hydrogel zijn zeer geschikt voor langdurig gebruik omdat ze zacht en comfortabel aanvoelen. Deze lenzen zijn het moderne alternatief voor de traditionele hydrogel lenzen. We hebben een groot aanbod aan silicone hydrogel lenzen, waaronder 1-Day Acuvue TrueEye, Acuvue Oasys en Air Optix Aqua.

  Advies voor silicone hydrogel contactlenzen

  Bekijk deze video om meer te weten te komen over silicone hydrogel lenzen.

  Wat zijn silicone hydrogel contactlenzen?

  Siliconen zijn gemaakt van een aantal flexibele, plastic materialen die onder andere chemicaliën zoals koolstof, zuurstof en silicium bevatten. Hydrogel wordt daarnaast gebruikt omdat het veel vocht bevat. Contactlenzen gemaakt van silicone hydrogel hebben een extra hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Hierdoor laten ze wel vijf keer meer zuurstof door dan traditionele hydrogellenzen. Tegelijkertijd behouden ze hun vochtigheid.

  Silicone hydrogel werkt onder andere zo goed omdat het zich goed aanpast. Wanneer de contactlenzen droog zijn voelen ze hard en stevig aan, maar zodra ze vochtig zijn worden ze flexibel en zacht. Hierdoor blijven ze comfortabel en stevig zitten.

  Er bestaat soms wel eens verwarring over wat eigenlijk het verschil is tussen siliconen en silicium, maar het is eigenlijk heel simpel: silicium is, samen met zuurstofatomen, een van de belangrijkste bouwstoffen die nodig is om siliconen te maken.

  Voor welke oogafwijkingen zijn silicone hydrogel lenzen geschikt?

  Aangezien silicone hydrogel een populair materiaal is onder contactlensfabrikanten, zijn silicone hydrogel lenzen geschikt voor een aantal verschillende oogafwijkingen:

  • Hyperopie: Doordat lenzen van silicone hydrogel het zien van dichtbij zijnde voorwerpen gemakkelijker maken bieden ze een eenvoudige oplossing voor verziendheid.
  • Myopie: Bij bijziendheid is het lastig om voorwerpen op verre afstand te zien, maar dat kan met lenzen van silicone hydrogel goed worden verholpen.
  • Presbyopie: Wanneer je ouder wordt kan het lastiger worden om voorwerpen van dichtbij helder te zien. Multifocale lenzen zorgen ervoor dat je gemakkelijk van focus kunt wisselen, zonder dat je daar een bril voor nodig hebt. Er zijn verschillende merken die multifocale lenzen aanbieden die gemaakt zijn van silicone hydrogel.
  • Astigmatisme: Als het buitenste hoornvlies niet rond, maar eerder ovaalvormig is, kan dat voor een wazig en oncomfortabel zicht zorgen. Torische contactlenzen bieden dé oplossing voor deze aandoening en worden door veel merken gemaakt van silicone hydrogel.

  Waarom kiezen voor contactlenzen van silicone hydrogel?

  Doordat contactlenzen een deel van je oog bedekken verminderen ze de hoeveelheid zuurstof die normaal gesproken via je netvlies het oog binnenkomt. Wanneer de zuurstofdoorlaatbaarheid te laag is, kan dat ongemak en in ernstige gevallen zelfs hypoxie veroorzaken. Het dragen van contactlenzen is steeds populairder geworden en om ervoor te zorgen dat je de lenzen voor een lange tijd in kunt houden, werden silicone hydrogel lenzen geïntroduceerd.

  Dit maakt het dragen van dag-en-nachtlenzen ook meteen een stuk veiliger, omdat het voorkomt dat je ogen te weinig zuurstof binnenkrijgen. Je ogen blijven zo gezond aanvoelen. Met name dankzij de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid zijn silicone hydrogel contactlenzen de ideale keuze voor lensdragers met lange werkdagen of lensdragers die werken op een plek waar de airco de hele dag aanstaat.

  Advies bij het kiezen van silicone hydrogel lenzen

  Heeft je oogarts vastgesteld dat je last hebt van hypoxie of gerelateerde symptomen? Dan zijn lenzen van silicone hydrogel de beste keuze voor jou. Ook wanneer je je lenzen vaak voor lange tijd in hebt zal de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid van deze lens ongemakken helpen voorkomen.

  Het is vooral belangrijk om te onthouden dat alle ogen anders zijn. Wat voor de een werkt is voor de ander wellicht geen oplossing. Zo vinden sommige mensen zachte hydrogellenzen comfortabeler. Welke lenzen geschikt zijn voor jouw ogen hangt af van wat voor jou prettig aanvoelt en welk type lenzen wordt aangeraden door je oogarts.

  Als je gewend bent om lenzen van Pearle of Kruidvat te dragen is het goed om te weten dat wij gelijksoortige lenzen verkopen. Om erachter te komen welke lenzen een goede vervanging zijn voor jouw vertrouwde paar, kun je onderstaande tabellen bekijken:

  Soorten silicone hydrogel lenzen

  Silicone hydrogel daglenzen

  Er zijn diverse soorten daglenzen beschikbaar met silicone hydrogel. Producten zoals 1 Day Acuvue TrueEye, Dailies Total 1 en Clariti 1 Day zijn populaire silicone hydrogellenzen. Deze lenzen behoren tot de meest comfortabele en gebruiksvriendelijke soorten. Het voordeel is dat je je met daglenzen geen zorgen hoeft te maken over dagelijkse reinigings- of opbergroutines, waardoor je de hele dag door van helder en fris zicht kunt genieten.

  Silicone hydrogel maandlenzen

  Maandlenzen bieden een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding doordat ze tot wel dertig opeenvolgende dagen gedragen kunnen worden. Door ze elke avond goed te reinigen en op te bergen kun je er de volgende dag weer goed tegenaan. Maandlenzen van CooperVision die silicone hydrogel bevatten zijn Biofinity, Biofinity Toric en Avaira Vitality. Deze lenzen zijn dankzij CooperVision's speciale technologie extra comfortabel.

  Silicone hydrogel tweewekelijkse lenzen

  Vanwege de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid zijn silicone hydrogel lenzen uiterst geschikt voor langdurig gebruik. Dit houdt in dat je ze tot wel dertig opeenvolgende dagen in kunt houden zonder dat je ze 's avonds uit hoeft te doen. Je kunt er dus gewoon mee slapen. Als je opticien aangeeft dat deze lenzen geschikt zijn voor jouw ogen, zijn Air Optix Aqua Night & Day en Biofinity silicone hydrogellenzen geschikt voor langdurig gebruik.

  Silicone hydrogel dag-en-nachtlenzen

  Vanwege de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid zijn silicone hydrogel lenzen zeer geschikt voor langdurig gebruik. Dit houdt in dat je ze tot wel dertig opeenvolgende dagen in kunt houden zonder dat je ze 's avonds uit hoeft te doen. Je kunt er dus gewoon mee slapen. Als je opticien aangeeft dat ze geschikt zijn voor jouw ogen, zijn Air Optix Aqua Night & Day en Biofinity silicone hydrogellenzen geschikt voor langdurig gebruik.

  Onze populairste silicone hydrogel contactlenzen

  1-Day Acuvue TruEye

  1-Day Acuvue TruEye

  1-Day Acuvue TruEye van Johnson & Johnson zijn ontworpen voor helder, gemakkelijk en comfortabel zicht. Doordat het daglenzen zijn hoef je ze niet te reinigen. Bovendien zorgt de speciale Hydraclear® 1 technologie ervoor dat je ogen de hele dag door vochtig blijven.

  Acuvue Oasys

  Acuvue Oasys

  Deze tweewekelijkse lenzen van Johnson & Johnson gebruiken Hydraclear® Plus technologie om je ogen de hele dag door vochtig te houden. Ze zijn ontworpen met een extra zacht lensoppervlak om eiwitaanslag en daarmee irritatie te voorkomen. De Acuvue Oasys lenzen bevatten bovendien een UV-blokkeringslaag om zonneschade te voorkomen.

  Biofinity

  Biofinity

  Deze maandlenzen voor astigmatisme zijn speciaal ontworpen om vocht te behouden en meer zuurstof door te laten zodat de ogen de hele dag door gezond en comfortabel aanvoelen. Dankzij het torische ontwerp zitten ze stevig en bieden ze constant beter zicht.

  Air Optix Aqua

  
      Air Optix Aqua

  Deze maandlenzen van Alcon zijn supercomfortabel dankzij de speciale TriComfort™ technologie. Dankzij een hoog watergehalte laten deze lenzen veel zuurstof door. Doordat het lensoppervlak extra glad is gaat deze lens bovendien eiwitaanslag tegen.

  Overige informatie

  Meer informatie nodig over het online aanschaffen van contactlenzen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina's:

 • Filters:
  Merk
  Draagpatroon
  Soort
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Draagpatroon
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetisch
   Prijs – Laagste eerst
   Prijs – Hoogste eerst
   52 producten gevonden