🥇 GRATIS proeflenzen 🥇 Probeer nu
De kortingsprijs
is toegepast

Multifocale Lenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Last van presbyopie? Dan bieden multifocale contactlenzen een uitkomst. Deze contactlenzen, die zowel bij- als verziendheid corrigeren, zijn een uitstekend alternatief voor bifocale en varifocale lenzen. Ons assortiment biedt verschillende multifocale contactlenzen, waaronder Clariti 1 Day Multifocal en 1-Day Acuvue Moist Multifocal.

  Multifocale lenzen kopen: advies & tips

  Onderstaande video vertelt je alles wat je moet weten over multifocale contactlenzen.

  Wat houdt multifocaal in?

  Doordat een multifocale lens verschillende sterktes combineert is het een effectieve oplossing voor presbyopie. Met multifocale contactlenzen verander je gemakkelijk van focus tussen objecten dichtbij en veraf, waardoor een leesbril niet langer nodig is.

  Vind je het lastig om te weten wat nou precies het verschil is tussen 'bifocaal', 'varifocaal' en 'multifocaal'? Geen zorgen: we snappen dat dat nogal verwarrend kan zijn. Varifocaal en multifocaal betekent precies hetzelfde: beiden bevatten ze verschillende sterktes waardoor ze zowel bij- als verziendheid corrigeren.

  Ook bij brilglazen is er nauwelijks verschil tussen multi- en bifocale glazen; het enige is dat er bij bifocale glazen een duidelijke grens te zien is tussen de verschillende sterktes, terwijl deze bij multifocale lenzen geleidelijk in elkaar overlopen.

  Tussen multifocale lenzen is er ook nog een verschil te benoemen. Zo zijn er multifocale contactlenzen met een concentrische cirkel waarin de standaard sterkte zich bevindt, en daaromheen meerdere cirkels met elk een ander corrigerend vermogen. Dan zijn er ook nog asferische multifocale lenzen, waarbij de sterkte van de rand naar het midden van de lens geleidelijk aan toeneemt. Hierdoor kiest het oog de juiste correctie voor het object waar je naar kijkt. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar je ogen raken er snel aan gewend waardoor je het verschil niet eens zult merken.

  Welke oogafwijkingen worden door multifocale lenzen gecorrigeerd?

  Presbyopie, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd, komt voornamelijk voor bij mensen van veertig jaar en ouder en houdt meestal in dat je moeite hebt met het helder zien van objecten op verre afstand. Heb je weleens gemerkt dat je opa de menukaart wel heel ver voor zich uithoudt? Of dat je zelf merkt dat je de verkeersborden toch echt niet meer zo goed kunt lezen als voorheen? Dat zijn beide duidelijke tekens van presbyopie.

  En je bent zeker niet de enige! De verwachting is namelijk dat tegen 2020 maar liefst 2,1 miljard mensen ermee te maken zullen hebben. Het is ook geen refractiefout, zoals bij verziendheid, bijziendheid of astigmatisme, maar heeft te maken met een verandering in de elasticiteit van je ogen.

  Bij het ouder worden verslappen je oogspieren en wordt het aanspannen van de ooglens wat moeilijker. Een logisch gevolg hiervan is dat het zien van verre objecten ingewikkelder wordt. Het licht valt namelijk niet goed op het netvlies, maar erachter. Om het licht goed te kunnen focussen moet je ooglens in staat zijn om zich op de juiste momenten te kunnen ontspannen en aanspannen, afhankelijk van het object waar je naar kijkt en de lichtomstandigheden. Het licht moet zich door de ooglens kunnen richten op het hoornvlies, zodat het goed op het netvlies valt en het zicht helder is. Bij presbyopie is dit niet altijd het geval.

  Multifocaal: wat zijn de voordelen?

  Als je last hebt van presbyopie (ouderdomsverziendheid) is het belangrijk om dit te corrigeren. De symptomen van presbyopie worden met verloop van tijd erger, wat betekent dat je zicht verslechtert. Als je dan geen lenzen met correctief vermogen draagt, moeten je ogen zich steeds meer inspannen waardoor ze steeds minder comfortabel aan zullen voelen. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn.

  Met een multifocale lens kun je voorwerpen op zowel kleine als grote afstand goed zien, waardoor een leesbril niet langer nodig is en je ook het object niet op armlengte afstand hoeft te houden. Hierdoor heb je zo min mogelijk last van een aandoening die zeer vervelend kan zijn. Er zijn multifocale lenzen verkrijgbaar die passen bij verschillende draagschema's.

  Concentrisch ontwerp multifocale contactlens

  Concentrisch

  Bij concentrische lenzen zit de sterkte voor normaal/verzicht in het midden van de lens en de sterkte voor dichtbij in de omliggende ring.

  Beide ringen, om goed dichtbij of veraf te kunnen zien, wisselen elkaar af tot aan de buitenste ring.

  Asferisch ontwerp multifocale contactlens

  Asferisch

  Net als concentrische lenzen beginnen asferische lenzen met een afstandscorrectie in het midden van de lens.

  Naar buiten toe biedt deze lens echter een geleidelijke overloop naar het corrigeren van afstanden dichterbij.

  Multifocale lenzen kopen: ons advies

  1-Day Acuvue Moist Multifocal behoren tot onze bestverkochte multifocale lenzen, en zijn ideaal voor lensdragers die regelmatig last hebben van droge ogen. Ze worden gemaakt met de LACREON® technologie, wat ervoor zorgt dat zich een vochtkussentje vormt tussen het oog en de lens. Zo blijven ze de hele dag door gehydrateerd.

  Sommige lensdragers hebben zowel last van astigmatisme als presbyopie, en hebben dus lenzen nodig die beide afwijkingen corrigeren. Lenzen als Proclear Multifocal Toric bieden tot dertig dagen achtereen helder en duidelijk zicht. Ze blijven de hele dag door comfortabel op je oog zitten.

  Draag je normaal gesproken lenzen van Pearle of Hans Anders? Dan kun je deze online voordeliger kopen. Kies in dat geval voor gelijkwaardige lenzen van een ander merk.

  Soorten multifocale contactlenzen

  Multifocale lenzen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten waardoor ze passen bij verschillende draagschema's.

  Multifocale daglenzen zijn eenvoudig en schoon in het gebruik. Ze hoeven niet te worden gereinigd en kunnen 's avonds gewoon worden weggegooid. Draag je een bril en heb je slechts af en toe lenzen in? Dan zijn daglenzen de ideale oplossing. Je kunt ze met een gerust hart in de kast laten liggen zonder bang te zijn dat ze verlopen.

  Multifocale daglenzen zijn gemakkelijk en hygiënisch in het gebruik. Je hoeft ze niet te reinigen of bewaren. Na gebruik kun je ze 's avonds gewoon weggooien om de volgende dag weer een nieuw paar in te doen. Je ogen blijven zo de hele dag fris aanvoelen. Als je normaal gesproken een bril draagt en slechts af en toe lenzen nodig hebt, dan zijn multifocale daglenzen een perfecte keuze. Je kunt ze met een gerust hart langere tijd in de kast laten liggen zonder dat ze verlopen.

  Multifocale maandlenzen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding omdat ze tot dertig dagen achtereen kunnen worden gebruikt. Als je multifocale maandlenzen dagelijks reinigt en 's nachts in verse lenzenvloeistof bewaart gaan ze de hele maand mee. Op die manier heb je comfortabel en scherp zicht tegen een betaalbare prijs.

  Multifocale weeklenzen vormen een uitstekende middenweg tussen maandlenzen en daglenzen. Ze zijn relatief voordelig en kunnen regelmatig vervangen worden waardoor ze altijd fris aanvoelen. Net als maandlenzen moet je weeklenzen dagelijks reinigen en 's nachts in vloeistof bewaren zodat je ze veertien dagen achtereen kunt dragen.

  Onze bestverkochte multifocale lenzen

  Overweeg je de overstap naar multifocaal? Neem dan een kijkje bij onze bestsellers.

  Dailies Total 1 Multifocal

  Dailies Total 1 Multifocal

  Dailies Total 1 Multifocal is 's werelds eerste waterdoorlatende contactlens. Het oppervlak bestaat voor tachtig procent uit water waardoor je ogen de hele dag fris en gehydrateerd blijven. Het zijn daglenzen dus ze zijn zeer hygiënisch en comfortabel. Je kunt ze na gebruik weggooien en de volgende dag nieuwe lenzen indoen.

  Air Optix Aqua Multifocal

  Air Optix Aqua Multifocal

  Deze multifocale maandlenzen zijn, dankzij het gebruik van de TriComfort technologie, zeer ademend. Ze hebben een dun oppervlak dat vocht op een geweldige manier vasthoudt. Air Optix Aqua Multifocal kan tot dertig dagen achtereen worden gedragen. Het zijn zeer comfortabele lenzen, zelfs op dagen dat je ogen het zwaar te verduren hebben.

  1-Day Acuvue Moist Multifocal

  1-Day Acuvue Moist Multifocal

  1-Day Acuvue Moist Multifocal, geproduceerd door Johnson & Johnson, is een zeer comfortabele en hygiënische keuze als je last hebt van presbyopie (ouderdomsverziendheid). Deze multifocale daglenzen houden veel vocht vast en beschikken over een uitstekende UV-bescherming. Dankzij de 1-2-3 indicator zijn ze gemakkelijk in en uit te doen. Zeer geschikt voor mensen die voor het eerst multifocale daglenzen dragen.

  PureVision Multifocal

  PureVision Multifocal

  Purevision Multifocal, geproduceerd door Bausch & Lomb, helpt je ogen om zich moeiteloos te focussen op objecten dichtbij en veraf. Je hebt geen leesbril meer nodig! Deze multifocale maandlenzen zijn gemaakt van het zachte en flexibele materiaal silicone hydrogel. Dankzij de AerGel technologie hebben ze een glad oppervlak dat comfortabel op het oog past.

  Proclear 1 Day Multifocal

  Proclear 1 Day Multifocal

  Proclear 1-Day Multifocal beschermt je ogen tegen irritatie. Deze hoogwaardige multifocale daglenzen zijn zeer comfortabel. Dankzij de PC Technology™ wordt de genetische opmaak van je ogen nagebootst en voelen de lenzen zeer natuurlijk en zacht aan. Ideaal als je regelmatig last hebt van droge ogen.

  Dailies AquaComfort Plus Multifocal

  Dailies AquaComfort Plus Multifocal

  Deze multifocale contactlenzen zijn de opvolgers van Focus Dailies Progressive. Lensdragers die last hebben van presbyopie zullen deze lenzen als uitermate comfortabel ervaren. Ze hebben alle goede eigenschappen van hun voorgangers en bieden daarnaast extra's, zoals een Precision Profile wat ervoor zorgt dat ze altijd comfortabel op je oog zitten. Dailies AquaComfort Plus Multifocal zijn kwalitatief uitstekende lenzen.

  Acuvue Oasys for Presbyopia

  Acuvue Oasys for Presbyopia

  Deze multifocale weeklenzen kunnen tot veertien dagen achtereen worden gedragen. Dankzij de HYDRACLEAR™ technologie van Johnson & Johnson wordt vocht vastgehouden en geabsorbeerd. Acuvue Oasys for Presbyopia is een zeer comfortabele keuze als je vaak last hebt van droge ogen.

  Proclear Multifocal

  Proclear Multifocal

  Dit zijn maandlenzen met dezelfde eigenschappen als Proclear 1 Day Multifocal. Ze kunnen tot dertig dagen achtereen worden gedragen. Je kunt Proclear Multifocal tot twaalf uur per dag inhouden. Dankzij de PC Technology™ van Coopervision blijven je ogen natuurlijk aanvoelen en heb je altijd goed zicht.

  Meer informatie

  Je kunt altijd bij ons terecht voor advies over het online bestellen van lenzen. We zijn bereikbaar via web chat, telefoon of e-mail. Heb je een vraag over het bestellen van contactlenzen bij Vision Direct? Lees dan onze handige Gebruikersgidsen.

 • Filters:
  Merk
  Draagpatroon
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Draagpatroon
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   21 producten gevonden
   De kortingsprijs
   is toegepast