Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Dag-en-nachtlenzen

 • Informatie
 • Producten
 • We krijgen vaak de vraag of je kunt slapen met lenzen. Vroeger was het antwoord daarop altijd 'nee'. Maar gelukkig zijn er nu dag-en-nacht-lenzen: lenzen voor langdurig gebruik die je zowel overdag als 's nachts draagt zonder dat je de lenzen uit hoeft te doen. Veel van de bekende contactlensmerken maken dit soort lenzen, zoals Biofinity en Air Optix Night & Day Aqua.

  Tips voor het aanschaffen van dag-en-nachtlenzen

  Bekijk onderstaande video voor advies over het aanschaffen van dag-en-nachtlenzen:

  Lenzen voor langdurig gebruik: wat zijn het?

  Dag-en-nachtlenzen zijn maandlenzen die je tussen een en vier opeenvolgende weken kunt inhouden. Je kunt ze dus gewoon inhouden wanneer je naar bed gaat.

  Niet alle maandlenzen zijn echter geschikt voor langdurig gebruik. Dit hangt af van het zuurstofniveau en de mate waarin ze vocht vast kunnen houden. Daarnaast dienen je ogen van nature genoeg tranen aan te maken om te voorkomen dat ze droog en gevoelig aan gaan voelen. Om het risico hierop te verkleinen zijn dag-en-nachtlenzen meestal gemaakt van siliconenhydrogel.

  Daglenzen zijn wegwerpbaar en speciaal ontworpen om dagelijks weg te gooien. Hierdoor zijn ze nooit geschikt voor langdurig gebruik. Weeklenzen zoals Acuvue Oasys kunnen in sommige gevallen wel als dag-en-nachtlens dienen.

  Bij welke oogafwijkingen kunnen dag-en-nachtlenzen worden gebruikt?

  Doordat de meeste lenzen voor langdurig gebruik ook maand- of weeklenzen zijn kunnen ze worden gebruikt bij dezelfde oogafwijkingen. Dat zijn:

  • Hyperopie: Bij verziendheid lijken voorwerpen die dichterbij zijn wazig, maar ook daarbij komen maandlenzen goed van pas.
  • Myopie: Bijziendheid maakt het moeilijk om voorwerpen ver weg scherp te zien, maar maandlenzen kunnen daar goed bij helpen.
  • Presbyopie: Wanneer we ouder worden krijgen onze ogen meer moeite met het wisselen van focus tussen verschillende afstanden. Hierdoor lijken dichtbij zijnde voorwerpen wazig, maar multifocale maandlenzen kunnen dit met gemak corrigeren.
  • Astigmatisme: Als je astigmatisme hebt zijn je ogen niet helemaal rond, waardoor het zicht wazig is en je soms zelfs ongemak ervaart. Torische contactlenzen (ook verkrijgbaar als maandlenzen) zijn speciaal voor deze pasvorm ontworpen en blijven daardoor steviger zitten dan traditionele sferische lenzen.

  Waarom kiezen voor dag-en-nachtlenzen?

  De voornaamste reden dat mensen lenzen voor langdurig gebruik kiezen is omdat je ze de hele dag door in kan houden. Vooral wanneer je te maken hebt met lange werkdagen bieden ze een comfortabel alternatief met uitstekende kwaliteit. Nog een voordeel: je hoeft nooit moeilijk te doen met een reservebril.

  Lenzen voor langdurig gebruik kunnen tot wel dertig opeenvolgende dagen gedragen worden zonder dat ze schoongemaakt hoeven te worden, waardoor het de meest gebruiksvriendelijke lenzen zijn die je kunt krijgen. Geen reinigingsroutine voordat je naar bed gaat, wel wakker worden met perfect zicht. Ook handig voor nieuwe ouders die 's nachts onverwachts het bed uit moeten!

  Dag-en-nachtlenzen kiezen

  Als je opticien geen toestemming heeft gegeven is het beter om niet voor dag-en-nachtlenzen te kiezen. Dit heeft te maken met het feit dat niet iedereen van nature voldoende tranen aanmaakt, waardoor het beter is om je lenzen 's nachts uit te doen.

  Hoewel je lenzen voor langdurig gebruik in je slaap kan dragen, zijn er een aantal dingen die je, net als bij gewone lenzen, beter niet kunt doen. Zo kan je de lenzen tijdens het zwemmen of douchen beter uitdoen, aangezien directe blootstelling aan water de lenzen kan doen krimpen en bovendien kunnen de bacteriën die in het water zitten slecht op je lenzen reageren en zo een ontsteking veroorzaken.

  Draag je normaal dag-en-nachtlenzen van Specsavers of Pearle? Dan kan je diezelfde lenzen voor een voordeligere prijs bij ons bestellen. Zoek hieronder naar het merk dat precies dezelfde lenzen aanbiedt:

  Soorten dag-en-nachtlenzen

  Weeklenzen
  Maandlenzen voor langdurig gebruik zijn alleen geschikt voor mensen die van nature veel tranen aanmaken, maar ook wanneer dat niet het geval is kunnen lenzen voor een langere tijd gedragen worden. Bepaalde weeklenzen, waaronder Acuvue Oasys, zijn namelijk ook geschikt voor langdurig gebruik waardoor je ook gewoon van alle gemakken van dag-en-nachtlenzen profiteert maar ze enkel iets vaker hoeft te vervangen.

  Maandlenzen
  Dag-en-nacht maandlenzen kun je de hele maand door dragen en zijn daarmee het makkelijkst in gebruik. Daarnaast bieden ze de beste prijs-kwaliteitverhouding: met slechts één pakje (waar drie lenzen in zitten) kan je gemiddeld wel zo'n drie maanden vooruit.

  Multifocale lenzen
  Heb je last van leeftijdsgebonden ongemakken zoals presbyopie? Dan zijn multifocale lenzen de beste keus voor gemakkelijk en helder zicht. Als je ogen moeite hebben met de focus-wisseling tussen verschillende objecten, bieden multifocale lenzen een uitkomst doordat ze snel kunnen schakelen tussen voorwerpen dichtbij, ver weg en alles daar tussenin. Multifocale lenzen zijn ook geschikt voor langdurig gebruik waardoor je dag en nacht van de gemakken kunt profiteren.

  Torische lenzen
  Als je last hebt van astigmatisme zal je torische contactlenzen nodig hebben. Aangezien ogen met astigmatisme uitgerekter zijn dan normale ogen passen sferische lenzen vaak niet goed. Torische lenzen zijn ontworpen voor een betere pasvorm en bieden de hele dag door helder en comfortabel zicht. Merken zoals Acuvue Oasys for Astigmatism en Biofinity Toric zijn ook geschikt voor langdurig gebruik.

  De populairste lenzen dag-en-nachtlenzen op Vision Direct

  Op zoek naar lenzen voor langdurig gebruik? Vind hieronder een lijst met onze bestverkochte modellen:

  Biofinity

  Biofinity

  Door gebruik te maken van CooperVision's unieke Aquaform® Comfort Science, combineert Biofinity een hoog watergehalte met een maximaal zuurstofniveau waardoor de lens veel comfort biedt. De lens wordt vaak aangeraden voor langdurig gebruik, waardoor Biofinity dé lens is voor mensen die lange dagen maken waarbij ze constant goed zicht nodig hebben.

  Acuvue Oasys

  Acuvue Oasys

  Deze weeklenzen van Johnson & Johnson gebruiken Hydraclear® Plus technologie om je ogen gehydrateerd en comfortabel te houden zodat ze de hele dag fris aanvoelen. Daarnaast gaan ze eiwitaanslag en daarmee irritatie tegen, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor langdurig gebruik.

  PureVision

  PureVision

  Deze lenzen van Bausch & Lomb bieden groots comfort tegen een zeer betaalbare prijs. Vanwege de Aergel technologie bevatten ze een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor lensdragers die regelmatig ongemak ervaren.

  Biofinity toric

  Biofinity toric

  CooperVision's Biofinity Toric lenzen zijn speciaal ontworpen voor astigmatisme en hebben een vorm die goed en stevig blijft zitten waardoor ze de hele dag door een helder en comfortabel zicht bieden. Aquaform® Comfort Science™ biedt een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid waardoor de lens vochtig blijft en ogen verzachten die snel droog of geïrriteerd raken.

  Air Optix Night & Day Aqua

  Air Optix Night & Day Aqua

  Deze maandlenzen zijn speciaal ontworpen voor langdurig gebruik en kunnen dus (als je opticien dat toelaat) 's nachts gedragen worden. Dankzij Alcon's Tricomfort™ technologie zijn deze lenzen extra ademend, houden ze veel vocht vast en bevatten ze een glad oppervlak dat helder blijft en eiwitaanslag tegengaat.

  Overige informatie

  Op zoek naar meer informatie over online lenzen bestellen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina's:

 • Filters:
  Merk
  Draagpatroon
  Soort
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Draagpatroon
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   16 producten gevonden