Daglenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Daglenzen zijn lenzen die speciaal gemaakt zijn voor eenmalig gebruik. Met daglenzen gebruik je elke ochtend een nieuw paar lenzen. Hierdoor heb je altijd helder zicht en blijven je ogen comfortabel voelen. Bij Vision Direct hebben we veel verschillende soorten daglenzen in ons assortiment, waaronder everclear ADM, Dailies AquaComfort Plus en 1-Day Acuvue Moist. En natuurlijk kun je bij ons ook multifocale daglenzen bestellen en daglenzen met cilinder.

  Wat zijn daglenzen?

  Daglenzen zijn contactlenzen die speciaal ontworpen zijn om één dag te dragen en vervolgens weg te gooien. Ze worden daarom ook wel 'wegwerplenzen' genoemd of 'dailies'.

  Daglenzen kun je dus maar één keer gebruiken. Hoe lang je ze achter elkaar in kunt houden hangt af van het merk, maar bij sommige daglenzen is dat tot wel zestien uur per dag. Bij het uitdoen kun je de daglenzen gewoon weggooien; de volgende dag doe je namelijk gewoon een nieuw paar lenzen in!

  Waarom daglenzen dragen?

  Voor veel mensen is hygiëne een belangrijke reden om voor daglenzen te kiezen. Natuurlijk zijn maandlenzen ook hygiënisch, maar elke dag een nieuw paar lenzen is natuurlijk nog net een beetje frisser. Want hoe langer je je lenzen draagt, hoe groter de kans namelijk is op eiwitaanslag op je lenzen. Dit kun je natuurlijk voorkomen door je lenzen goed schoon te maken, maar met daglenzen hoef je hier niet over na te denken, omdat je simpelweg elke dag schone lenzen in doet.

  Het grote voordeel van daglenzen dragen is dat je geen lenzenvloeistof meer nodig hebt en dat je je lenzen niet elke avond hoeft te reinigen. Ook het zicht is met daglenzen vaak net iets helderder. Als je elke dag een nieuw paar contactlenzen draagt zal je zicht aan het einde van de maand nog precies zo helder zijn als aan het begin.

  Het gemak van daglenzen

  Veel mensen dragen daglenzen puur voor het gemak: in plaats van dat je elke avond je lenzen moet reinigen en opbergen kun je de lenzen gewoon weggooien. De volgende dag hoef je vervolgens alleen maar een nieuw doosje te openen en je nieuwe lenzen in te doen. Het kost geen enkele moeite en je kunt er zeker van zijn dat je elke dag een goed en comfortabel zicht hebt.

  Daglenzen zijn ook een goede keuze voor mensen die niet altijd lenzen dragen. Als je ze niet elke dag draagt kan het lastig zijn om bij te houden wanneer je je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen precies moet vervangen, aangezien je ze slechts dertig of veertien opeenvolgende dagen kunt dragen. Bij lenzen gemaakt voor dagelijks gebruik maakt het niet uit hoeveel tijd er tussen het dragen zit. Ideaal dus wanneer je lenzen alleen draagt tijdens bijvoorbeeld het sporten of uitgaan.

  Wanneer daglenzen gebruiken?

  • Torische daglenzen, geschikt om een astigmatisme te corrigeren
  • Daglenzen kunnen worden gebruikt bij bijziendheid (ook wel myopie genoemd)
  • Daarnaast kunnen daglenzen gebruikt worden bij verziendheid (hyperopie)
  • Multifocale daglenzen kunnen worden gebruikt om presbyopie (ouderdomsverziendheid) tegen te gaan

  De beste daglenzen voor jou

  Heb je last van droge of geïrriteerde ogen? Dan is het belangrijk dat je lenzen kiest die hier bij helpen. Zo kun je kiezen voor daglenzen met een extra hoog watergehalte of zuurstofdoorlaatbaarheid, zoals 1-Day Acuvue TruEye, 1-Day Acuvue Moist en Dailies AquaComfort Plus. Het is ook belangrijk dat je je ogen zoveel mogelijk beschermt tegen uv-straling, aangezien uv-schade zich langzaam opbouwt. Zonnebrillen bieden de beste bescherming tegen uv-straling, maar daglenzen met uv-bescherming helpen ook een handje.

  Deze technologie biedt een extra beschermlaag tegen zonschade. Goede daglenzen met uv-blokkering zijn onder andere Clariti 1 Day en 1-Day Acuvue Moist. Er zijn ook merken, zoals 1-Day Acuvue Moist en Proclear 1 Day, die hanteringstinten bevatten. Deze lenzen zijn ideaal voor beginnende lensdragers, omdat het door de lichte tint een stuk makkelijker is om deze lenzen in te doen.

  Goedkope daglenzen

  Een doorslaggevende factor bij het kopen van nieuwe lenzen is natuurlijk de prijs. Hoewel daglenzen relatief duurder zijn dan maandlenzen, zijn er genoeg goedkope daglenzen beschikbaar waarvan de kwaliteit uitstekend is. De everclear ADM lenzen zijn bijvoorbeeld voordelige lenzen van een uitstekende kwaliteit, die bovendien uitstekend zicht bieden.

  Ben je gewend om lenzen van Kruidvat of Pearle te dragen? Dezelfde lenzen kun je ook online bij ons bestellen. Huismerklenzen zijn namelijk precies hetzelfde als merklenzen van andere fabrikanten. Een overzicht van lenzen van Kruidvat vind je hier terug. En we hebben ook een handig overzicht van lenzen van Pearle.

  Soorten daglenzen

  Daglenzen zoals 1-Day Acuvue Moist en Proclear 1 Day zijn gemaakt van een zacht materiaal dat hydrogel heet. Dit materiaal is de laatste jaren heel populair geworden. Fabrikanten kiezen voor deze hydrogellenzen omdat deze veel water bevatten. Deze lenzen zijn daardoor heel geschikt voor mensen die snel last hebben van droge of geïrriteerde ogen.

  Daglenzen van silicone hydrogel zijn heel populair omdat ze extra ademend zijn. Deze lenzen laten een grotere hoeveelheid zuurstof door naar je oog. Heb je astigmatisme? Dan zijn er contactlenzen die daar speciaal voor ontworpen zijn. Deze lenzen passen goed en stevig op je oog en worden ook wel torische lenzen genoemd. Veel topmerken verkopen torische lenzen, waaronder Focus Dailies Toric en Clariti 1 Day Toric.

  Heb je ouderdomsverziendheid (presbyopie)? Dan kun je kiezen voor multifocale daglenzen. Met deze contactlenzen heb je geen leesbril meer nodig. Met multifocale contactlenzen wordt het wisselen van focus dichtbij en ver weg makkelijker zonder dat je daar een bril voor nodig hebt. Bij ons kun je verschillende soorten multifocale daglenzen bestellen, zoals 1-Day Acuvue Moist Multifocal en Dailies AquaComfort Plus Multifocal.

  Onze populairste daglenzen

  Ben je op zoek naar daglenzen? Dit zijn onze bestverkochte daglenzen:

  Dailies AquaComfort Plus

  Dailies AquaComfort Plus

  Dankzij een hoog watergehalte zijn deze daglenzen zeer geschikt als je snel last hebt van droge ogen. Deze superdunne lens biedt zowel comfort als een stevige pasvorm en dankzij de hanteringstint zijn ze eenvoudig in en uit te doen.

  Focus Dailies All Day Comfort

  Focus Dailies All Day Comfort

  Deze daglenzen zijn gemaakt van een flexibel en licht materiaal waardoor ze goed en stevig zitten. De lenzen zorgen ervoor zodat je ogen de hele dag gezond en gehydrateerd blijven. Dit zijn een van de meest populaire daglenzen die verkrijgbaar zijn.

  everclear ADM

  everclear ADM

  Deze goedkope daglenzen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De lenzen hebben een hoog watergehalte, waardoor je ogen de hele dag gehydrateerd blijven. Deze hoogwaardige daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct.

  1-Day Acuvue Moist

  1-Day Acuvue Moist

  1-Day Acuvue Moist maakt gebruik van LACREON®-technologie. Dit zorgt ervoor dat er een vochtkussen ontstaat tussen het oog en de contactlens, waardoor deze lenzen ideaal zijn voor droge ogen. Ze bevatten ook een 1-2-3 indicator om er zeker van te zijn dat de lens niet binnenstebuiten zit.

  1-Day Acuvue TruEye

  1-Day Acuvue TruEye

  1-Day Acuvue TruEye van Johnson & Johnson zijn daglenzen van hoge kwaliteit. Deze lenzen zijn gemaakt van silicone hydrogel, hierdoor zijn deze lenzen extra ademend. Ook hebben deze contactlenzen een hoog niveau van uv-bescherming.

  1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

  1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

  Deze torische lenzen zijn geschikt voor mensen met astigmatisme. De lenzen maken gebruik van de LACREON®-technologie. Dit zorgt ervoor dat er een vochtkussen ontstaat tussen het oog en de contactlens, waardoor deze lenzen ideaal zijn voor droge ogen. Deze lenzen zijn zo gemaakt dat de lens altijd goed blijft zitten waardoor je zicht constant helder is.

  Dailies Total 1

  Dailies Total 1

  Het hoge watergehalte van deze lens zorgt de hele dag voor voldoende hydratatie. Het supergladde oppervlak vermindert bovendien wrijving bij het knipperen. Deze uiterst comfortabele lenzen kunnen tot wel zestien uur per dag gedragen worden.

  Clariti 1 day

  Clariti 1 day

  Deze flexibele silicone hydrogel lenzen zitten comfortabel en stevig en bieden bovendien uv-blokkering waardoor ze een extra beschermingslaag bieden tegen schadelijke uv-straling. Clariti 1 Day maakt gebruik van de WetLoc™-technologie, deze helpt de lenzen om vocht vast te houden. Dit zorgt voor gehydrateerde ogen.

  Focus Dailies Toric

  Focus Dailies Toric

  Dit zijn torische lenzen die speciaal zijn ontworpen om het zicht van mensen met astigmatisme te verbeteren. De vorm van deze torische lens zorgt er voor dat de lens comfortabel op het oog past en op zijn plaats blijft zitten. Focus Dailies Toric zijn gemaakt met de Lightstream® technologie waardoor eiwitaanslag wordt tegengegaan.

  SofLens Daily Disposable

  SofLens Daily Disposable

  SofLens Daily Disposable gebruikt de ComfortMoist™-technologie om je ogen de hele dag gehydrateerd te houden. De lens is superdun en voelt heel natuurlijk op het oog. De lens creëert als het ware een kussentje van vocht voor optimaal draagcomfort.

  Meer informatie over daglenzen

  Ben je op zoek naar meer informatie over het online bestellen van daglenzen? Wij helpen je graag via live chat, telefoon (02 550 36 68) of e-mail. Heb je een vraag over een bestelling bij Vision Direct? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina's:

 • Filters:
  Merk
  Soort
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetisch
   Prijs – Laagste eerst
   Prijs – Hoogste eerst
   42 producten gevonden