Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Weeklenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Weeklenzen bieden gedurende een periode van maximaal twee weken helder en comfortabel zicht. Om maximaal van dit lenstype te genieten dienen ze dagelijks goed te worden gereinigd en opgeborgen.

  Gedurende de dag stapelt zich steeds meer vuil op het lensoppervlak op, waardoor het zicht flink kan afnemen. Het kan daarom helpen om je lenzen regelmatig met alles-in-één-vloeistof te reinigen en ze veilig op te bergen in een lenzendoosje. Zo zorg je ervoor dat je ze twee weken lang zonder problemen kunt gebruiken.

  Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat je weeklenzen nooit langer dan twee weken dient te dragen, omdat ze slechts zijn ontworpen voor veertien opeenvolgende dagen. Het overschrijden hiervan zou tot oncomfortabele ogen kunnen lijden.

  Weeklenzen dragen: tips en advies

  Bekijk onderstaande video voor tips en advies bij het aanschaffen en dragen van weeklenzen.

  Voor welke lensdragers zijn weeklenzen geschikt?

  • Hyperopie: Met verziendheid kan het lastig zijn om voorwerpen op verre afstand te zien, maar met weeklenzen kan dit worden gecorrigeerd.
  • Myopie: Weeklenzen kunnen helpen wanneer je last hebt van bijziendheid en dus voorwerpen van dichtbij niet goed kunt waarnemen.
  • Presbyopie: Wanneer je ouder wordt neemt het zicht vaak langzaamaan af. Multifocale weeklenzen zorgen ervoor dat dit gemakkelijk wordt gecorrigeerd.
  • Astigmatisme: Bij deze oogafwijking is het buitenste hoornvlies ovaal in plaats van rond, waardoor het zicht wat wazig en oncomfortabel kan worden. Torische weeklenzen zijn zo ontworpen dat ze ondanks deze aandoening stevig blijven zitten.

  Waarom weeklenzen?

  Draag je je lenzen veel? Dan zijn weeklenzen een goede optie. Er zijn zelfs weeklenzen die als dag- en nachtlenzen worden gebruikt, wat betekent dat je ze veertien opeenvolgende dagen in kan houden zonder ze 's avonds te hoeven schoonmaken. Let wel dat dit type lens alleen geschikt is voor bepaalde lensdragers, dus ga het altijd eerst even na bij je opticien. Als je ze enkel tijdens het sporten of uitgaan draagt, zijn daglenzen echter een stukje voordeliger.

  Welke soorten weeklenzen zijn er?

  Weeklenzen voor bij- en verziendheid

  Op zoek naar lenzen die zowel bij- als verziendheid corrigeren? Dan is het een goed idee om te kijken naar merken die hoge zuurstofniveaus en voldoende hydratatie bieden. Dit type lens zal namelijk voorkomen dat je ogen droog of geïrriteerd aan gaan voelen en zullen dus een stuk comfortabeler zijn.

  Astigmatisme weeklenzen

  Astigmatisme houdt in dat het buitenste hoornvlies van het oog niet rond, maar ovaalvormig is, wat in veel gevallen leidt tot wazig zicht. Torische lenzen zijn zo gemaakt dat ze ondanks deze afwijkende vorm stevig en comfortabel zitten waardoor ze zonder problemen helder en fris zicht bieden.

  Presbyopie weeklenzen

  Presbyopie houdt in dat je op afstand prima kunt zien, maar objecten van dichtbij vager worden. Multifocale contactlenzen bieden daarbij een oplossing doordat ze het mogelijk maken om snel van focus te wisselen. Daarmee zijn ze een superhandig en comfortabel alternatief voor het dragen van een leesbril.

  De populairste weeklenzen

  Acuvue Oasys

  Acuvue Oasys

  Wanneer je last hebt van droge ogen zijn deze lenzen ideaal. Dankzij de speciale Hydraclear® Plus technologie houden ze vocht langer vast en voelen je gevoelige ogen de hele dag door gezond en gehydrateerd aan. Bovendien zorgt de UV-bescherming voor een extra beschermlaag tegen zonneschade.

  Acuvue Advance

  Acuvue Advance

  Dankzij de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid van deze extra ademende lenzen van Johnson & Johnson voelen ze de hele dag door comfortabel aan. Het siliconenhydrogel-materiaal zorgt ervoor dat ze soepel zitten en optimaal comfort bieden.

  Acuvue Oasys voor Astigmatism

  Acuvue Oasys voor Astigmatism

  Deze torische contactlenzen corrigeren niet alleen de symptomen van astigmatisme, maar laten je ogen ook gezond en comfortabel aanvoelen. Met behulp van ASD, een uniek versneld stabilisatieontwerp, blijven deze lenzen de hele dag goed zitten waardoor je probleemloos goed en helder zicht hebt.

  Acuvue Oasys voor Presbyopie

  Acuvue Oasys voor Presbyopie

  Deze weeklenzen zijn geschikt voor lensdragers met presbyopie. De lenzen maken door middel van Stereo Precision TechnologyTM een supersnelle schakeling tussen voorwerpen van veraf en dichtbij mogelijk. Ze houden ook veel vocht vast, waardoor ze geschikt zijn voor lensdragers die regelmatig last hebben van droge ogen.

  Acuvue 2

  Acuvue 2

  Draag je voor het eerst lenzen? Dan zijn de Acuvue 2 contactlenzen dankzij de 3-2-1 indicator zeer geschikt, doordat deze het in- en uitdoen van de lens een stuk makkelijker maakt. Doordat ze 88 procent zuurstof doorlaten zien je ogen er ook altijd gezond en fris uit.

  Meer informatie

  Meer informatie nodig over het online bestellen van contactlenzen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina's:

 • Filters:
  Merk
  Soort
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   9 producten gevonden