Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Producten tegen droge ogen

 • Informatie
 • Producten
 • Veel mensen hebben last van droge ogen. Dit wordt vaak veroorzaakt door de airco die aanstaat in een ruimte of bijvoorbeeld door harde wind. Gelukkig is er iets te doen tegen droge ogen. Er zijn namelijk diverse producten verkrijgbaar die de ogen verzachten en irritaties tegengaan. Je kunt droge ogen dus goed behandelen, waardoor je er geen ongemak meer van hoeft te ervaren.

  De oorzaak van droge ogen

  Als je ogen niet genoeg tranen produceren om ze gehydrateerd te houden, krijg je last van droge ogen. Sommige mensen hebben hier van nature meer last van, maar het kan ook worden veroorzaakt door een aantal externe factoren.

  Zo kan het komen doordat de airco altijd aanstaat op kantoor, waardoor je ogen sneller droog of geïrriteerd aanvoelen. Dezelfde symptomen kunnen optreden nadat je uren achter elkaar naar een scherm hebt gekeken. Of wanneer je hebt geslapen met je lenzen in.

  Heel af en toe kan het ook voorkomen dat het dragen van lenzen voor een langdurige periode droge ogen veroorzaakt. Als dat gebeurt is het een goed idee om de lenzen even uit te doen of wellicht over te stappen naar een lens met een hoger watergehalte. Je kunt ook proberen de symptomen te verlichten door je droge ogen te behandelen.

  Symptomen van droge ogen

  Wanneer je droge ogen hebt ervaar je een moe en geïrriteerd gevoel aan je ogen, dat gedurende de dag toeneemt. In serieuze gevallen kan het net zolang doorgaan totdat je ogen rood worden en je zicht zelfs wazig wordt.

  Hoewel het natuurlijk zeer oncomfortabel is, zijn droge ogen zelden de oorzaak van serieuze problemen en kan het ongemak meestal worden verholpen met oogdruppels of ooggel. Als de problemen aanhouden of erger worden, is het wel verstandig om door je huisarts of oogarts te laten controleren of het niet de symptomen zijn van iets anders.

  Oogdruppels voor droge ogen

  Oogdruppels bieden een van de snelste en effectiefste manieren om droge ogen te behandelen. De druppels maken de ogen weer vochtig en helpen zo het ongemak snel te verzachten. Oogdruppels zijn het ideale middel voor lensdragers die op zoek zijn naar snelle verlichting. De druppels staan ook wel bekend als neptranen, omdat ze precies dezelfde functie innemen. De verlichting is hierdoor zowel natuurlijk als verzachtend.

  Oogdruppels voor droge ogen, zoals everclear Eye Drops en Hycosan Eye Drops worden meestal geleverd in kleine flesjes. Ze zijn daarom makkelijk mee te nemen, want ze passen in je jaszak of handtas. Ideaal voor lensdragers met een druk leven die een middel zoeken waarmee ze tussen de bedrijven door de symptomen van droge ogen kunnen verlichten. Je kunt ook druppels voor enkel gebruik bestellen, zoals Blink Intensive Tear Vials, die nog makkelijker mee te nemen zijn.

  Oogdruppels: eenvoudig in gebruik

  Oogdruppels voor droge ogen zijn heel eenvoudig in het gebruik. Als je er nog geen ervaring mee hebt, lees dan hier onze tips voor het gebruiken van oogdruppels. Als je het een paar keer gedaan hebt, merk je dat het heel makkelijk is.

  Andere producten voor droge ogen

  Sommige mensen hebben last van een gevoelige huid rondom de ogen (bijvoorbeeld Blefaritis). In zo’n geval zijn oogdruppels niet altijd de beste oplossing. Blephasol gel of Blephaclean doekjes zijn in dat geval een betere manier om de symptomen te behandelen. Deze producten zorgen er ook voor dat je ogen fris en comfortabel aanvoelen.

  Onze producten voor droge ogen

  Blink Contacts Bottle

  Blink Contacts Bottle

  Deze verzachtende oogdruppels zijn precies wat je nodig hebt wanneer je lenzen niet meer comfortabel aanvoelen nadat je ze een lange tijd hebt gedragen. Deze druppels houden je ogen vochtig, net zoals tranen dat doen. Deze oogdruppels bevatten geen conserveringsmiddelen, waardoor je ogen natuurlijk en fris aanvoelen.

  Blink Contacts Vials

  Blink Contacts Vials

  Deze oogdruppels hebben precies dezelfde formule als de Blink Contacts Bottle, maar dan in een flacon. De druppels zijn hierdoor nog makkelijker mee te nemen. Elk pakje bevat twintig flacons voor eenmalig gebruik, speciaal ontworpen voor een snelle en effectieve verzachting van droge ogen. De druppels zijn geschikt voor alle soorten lenzen.

  Hycosan Extra Eye Drops

  Hycosan Extra Eye Drops

  Deze efficiënte oogdruppels leveren supersnel resultaat. De druppels zijn ideaal wanneer je veel last hebt van droge ogen. Het flesje is zo ontworpen dat het per gebruik precies de juiste hoeveelheid druppels geeft, waardoor je geen druppel verspilt.

  Blink Intensive Tears Bottle

  Blink Intensive Tears Bottle

  Wanneer je last begint te krijgen van je ogen is het tijd voor een serieuze aanpak. Blink Intensive Tears werkt snel en vermindert irritatie, roodheid en ongemak. De druppels zorgen voor een extra vochtlaag over de lens. Als resultaat heb je een helder, comfortabel zicht waardoor je weer het meeste uit je lenzen kan halen.

  Clinitas Soothe Dry Eye Relief Drops

  Clinitas Soothe Dry Eye Relief Drops

  Dit pakje met individuele druppels biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding doordat ze je per gebruik precies geven wat je nodig hebt. Deze oogdruppels bevatten geen conserveermiddelen en zitten handig verpakt in hersluitbare ampullen. Aangezien je ze gemakkelijk weer kunt verpakken is het een uitstekende keuze voor onderweg. Je kunt de ampullen zonder moeite opbergen en tegelijkertijd kun je zelf bepalen hoeveel van de oplossing je elke keer gebruikt.

  Aanvullende informatie

  Wil je graag meer informatie over het online kopen van contactlenzen, oogdruppels of lenzenvloeistof? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een bestelling bij Vision Direct? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende pagina’s:

 • Filters:
  Merk
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   25 producten gevonden