Goedkoper dan in de winkel

Online lenzen bestellen op onze website

Lenzen online bestellen was nog nooit zo makkelijk

Ga je voor de eerste keer lenzen online bestellen? Lees dan hier hoe je heel eenvoudig en snel je contactlenzen online kunt bestellen op onze website.

Wij hebben het online bestellen van lenzen zo makkelijk mogelijk gemaakt voor je. In deze gids kun je lezen hoe eenvoudig het is om je lenzen te kopen bij Vision Direct.

Bestel in drie stappen je contactlenzen online
1. Kies je contactlens

Als je op zoek bent naar het merk contactlenzen dat je al draagt, ga dan naar de zoekbalk bovenaan deze pagina en typ het merk van je lenzen in. Je kan ook op soort lens zoeken, bijvoorbeeld op daglenzen, weeklenzen, maandlenzen, lenzen met een cilinder of multifocale lenzen. Of op naam, zoals Acuvue, Focus Dailies, Proclear, Air Optix, etc.


Als je ons volledige assortiment lenzen wilt bekijken, klik dan op 'Contactlenzen' in het menu linksboven op elke pagina. Je kunt de lenzen dan filteren op merk, draagpatroon en soort lenzen. En vervolgens kun je de lenzen sorteren op alfabet, prijs en populariteit.


Draag je lenzen van Pearle, Hans Anders of Kruidvat en wil je dezelfde lenzen online bestellen? Deze lenzen vind je bij ons. Wij verkopen exact dezelfde lenzen als de huismerklenzen van opticiens. Hoe dat precies zit? Huismerklenzen van opticiens zijn vaak gewoon merklenzen, maar dan in een andere verpakking. Afgezien van de verpakking zijn deze lenzen van de opticien hetzelfde als de lenzen die wij verkopen. En bij ons vind je deze lenzen een stuk voordeliger.

2. Vul de sterkte van je lenzen in

Heb je de juiste lenzen gevonden? Vul dan je voorschrift in aan de rechterkant van de pagina. Je kunt de gegevens vinden op het voorschrift dat je van de opticien of de oogarts hebt gekregen. Heb je je voorschrift niet bij de hand? Pak dan het lenzendoosje erbij van de lenzen die je nu draagt. Op de zijkant van het doosje staat de sterkte van je lenzen en de andere informatie die je nodig hebt om je lenzen online te bestellen.


Let op: het voorschrift voor je ene oog kan anders zijn dan voor je andere oog. Dus zorg er altijd voor dat je voor beide ogen het juiste voorschrift invult.

3. Voeg de lenzen toe aan je mandje en reken af

Nadat je je voorschrift hebt ingevuld kies je hoeveel doosjes lenzen je wilt bestellen. Soms worden de lenzen relatief goedkoper als je meerdere doosjes lenzen bestelt. Een ander voordeel als je meer bestelt is dat je geen bezorgkosten hoeft te betalen. Als je voor meer dan € 69 bestelt is de bezorging namelijk helemaal gratis.


Als je alles hebt ingevuld, klik je op 'Toevoegen aan mandje'. Als je voor het eerst bij ons contactlenzen bestelt moet je vervolgens een account aanmaken. Dit neemt weinig tijd in beslag. En het is handig als je volgende keer een herhaalbestelling plaatst. In je winkelmandje zie je vervolgens alle producten die je hebt geselecteerd. Bij elk product zie je een overzicht van de details, zoals voor welk oog de lens is en de gegevens die je hebt ingevuld van je voorschrift. Heb je een Vision Direct kortingscode? Dan is het nu tijd om deze in te vullen in het veld 'Kortingscode invoeren'.


Vervolgens klik je op 'Ga door naar afrekenen'. Daarna vul je je het bezorgadres in en de betaalwijze. In het scherm zie je nu je besteloverzicht met het geselecteerde bezorgadres en het factuuradres. Ook vind je hier de geschatte bezorgdatum. Klik op 'Bestelling betalen' om je bestelling je voltooien. Hier kun je meteen de voorkeuren voor je account instellen. Je kunt bijvoorbeeld een datum instellen om een reminder te ontvangen om opnieuw lenzen te bestellen. Ook kun je hier instellen of je onze nieuwsbrief wilt ontvangen, waarmee we je op de hoogte houden van alle kortingsacties van Vision Direct.


Wij streven ernaar je lenzen zo snel mogelijk bij je thuis te bezorgen. Als je je lenzen op werkdagen voor 22.00 uur bestelt, krijg je je lenzen supersnel thuisbezorgd (ook op zaterdag).

Heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over het bestellen bij Vision Direct of over de verzending van je lenzen, kun je altijd een kijkje nemen op onze pagina met Veelgestelde vragen. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantendienst. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 19.00 uur. Je kunt met ons chatten op de live chat op deze pagina, een e-mail sturen naar service@visiondirect.be of bellen naar 0800 72171.

BETAALMOGELIJKHEDEN