Kleurlenzen

Kleurlenzen - alle merken

Door kleurlenzen in te doen kun je je oogkleur een tijdelijke boost geven of zelfs volledig van kleur veranderen. Er zijn zowel kleurlenzen met corrigerend vermogen als lenzen puur voor cosmetisch gebruik, zonder sterkte, verkrijgbaar.

Kleurlenzen online bestellen

Het kan nog best lastig zijn om de juiste kleurlenzen te vinden. Onderstaande video legt uit waar je op moet letten:

Wat zijn kleurlenzen precies?

Kleurlenzen zijn qua uiterlijk een soort kopie van je iris en bestaan dus ook uit verschillende vormen, patronen en pigmenten. Om helder zicht mogelijk te maken is het middengedeelte altijd transparant, maar de kleur daaromheen zorgt ervoor dat je ogen, al dan niet op een subtiele manier, van kleur zullen veranderen.

Gebruik kleurlenzen om je dagelijkse outfit net iets bijzonderder te maken of juist om je Halloween- of carnavalskostuum helemaal af te maken.

Kunnen kleurlenzen helpen bij oogproblemen?

Er zijn zeker kleurlenzen die tegelijkertijd bijziendheid of verziendheid corrigeren. Kleurlenzen die astigmatisme corrigeren zijn echter wat zeldzamer, en we raden je dan ook aan om die bij een opticien te laten voorschrijven.

Waarom kiezen voor kleurlenzen?

Kleurlenzen hoeven niet per se te zorgen voor een grote transformatie. Je kunt ook kiezen voor kleurlenzen om wat diepte of intensiteit aan je natuurlijke oogkleur toe te voegen. Het zal je verbazen hoeveel mensen iedere dag kleurlenzen dragen.

Kleurlenzen zijn uiteraard zeer geschikt voor verkleedpartijen. Als je bijvoorbeeld op een themafeestje wilt verschijnen als je favoriete popster of filmpersonage kunnen kleurlenzen ervoor zorgen dat je outfit af is. Ook als je Halloween viert kun je kleurlenzen gebruiken voor het ultiem griezelige effect.

Advies bij het aanschaffen van kleurlenzen

Bij het kiezen van kleurlenzen is het belangrijk dat je een kleur kiest die je ogen op de juiste manier veranderen. Controleer daarom van tevoren of de lenzen zijn ontworpen om je natuurlijke oogkleur een boost te geven of juist zo zijn gemaakt om de hele kleur te veranderen. Ben je op zoek naar een drastische verandering? Dan hoef je ook geen rekening te houden met je natuurlijke look.

Zijn je ogen van nature vrij licht van kleur en ben je op zoek naar meer diepte? Dan raden we je aan om op zoek te gaan naar een tint die ook goed bij je haar- en huidskleur past. Gekleurde lenzen zoals SofLens Natural Colors en FreshLook Colorblends zijn geschikt voor subtiele ondertonen. Bij lichtblauwe ogen kun je bijvoorbeeld gaan voor grijs- of groentinten maar ook fellere kleuren zijn geschikt. Echter is dan de verandering wel een stuk groter.

Donkere ogen kunnen wat subtieler worden gekleurd met ondoorzichtige kleurlenzen in lichtere bruintinten. FreshLook Colors lenzen zijn zeer geschikt als je de kleur van je ogen drastisch wilt transformeren. Deze zijn verkrijgbaar in levendige en spannende kleuren als Hazel, Misty Grey en Violet, perfect voor als je eens helemaal de blits wilt maken.

Eer je besluit om kleurlenzen aan te schaffen is het een goed idee om je opticien te bezoeken. Of je ze nu voor cosmetische doeleinden wilt gebruiken of niet: je opticien kan je helpen de meest geschikte lenzen uit te zoeken.

Met de kleurlenzen van Vision Direct hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit, aangezien ze allemaal zijn gefabriceerd door fabrikanten als Alcon/Ciba Vision en Johnson & Johnson. Lees wel altijd de instructies van de fabrikant; ook al ben je een ervaren lensdrager.

Draag je voor het eerst contactlenzen? Dan geven wij je het volgende advies:

  1. Deel lenzen nooit met iemand anders. Het is natuurlijk leuk om onderling te wisselen en te kijken welke kleur beter staat, maar dit vergroot de kans op oogontstekingen. Daarnaast kan het oncomfortabel zijn om lenzen te dragen met de verkeerde sterkte.
  2. Verzorg je kleurlenzen altijd goed. Gooi daglenzen in de prullenbak voordat je gaat slapen en doe de volgende dag een nieuw setje in.
  3. Doe je kleurlenzen meteen uit wanneer ze geïrriteerd aanvoelen. Rode, pijnlijke ogen kunnen wijzen op oogontsteking en daarbij is het dragen van lenzen geen goed idee. Neem dus altijd een bril mee voor de zekerheid.
  4. Probeer verschillende lenzen uit om te zien welke het beste bij je passen. Ga desnoods even langs de opticien!

Verschillende kleurlenzen

Er zijn verschillende soorten lenzen die je oogkleur op verschillende manieren kunnen veranderen.

Ondoorzichtige lenzen

Ondoorzichtige lenzen zijn verkrijgbaar in krachtige tinten die de kleur van je ogen drastisch kunnen transformeren. Als je iris van nature een donkere kleur heeft, zoals donkerbruin, heb je ondoorzichtige lenzen nodig om de kleur te veranderen.

Deze ondoorzichtige lenzen gebruikt worden vaak gebruikt in het theater. Ze zijn dus ideaal als je je kostuum voor carnaval of Halloween helemaal wilt afmaken.

Transparante kleurlenzen

Deze kleurlenzen zijn speciaal ontwikkeld om je natuurlijke oogkleur nog beter te laten uitkomen zonder deze kleur drastisch te veranderen. Transparante kleurlenzen zijn ideaal voor mensen met een heldere oogkleur die wat meer intensiteit aan hun look willen toevoegen.

Als je op zoek bent naar groene of blauwe kleurlenzen die passen bij de kleur van je ogen, dan zijn transparante kleurlenzen echt iets voor jou. Ze zijn ook verkrijgbaar in lichtere bruintinten.

Shimmer & Sparkle

De 1-Day Acuvue Define van Johnson & Johnson zijn unieke kleurlenzen. Ze bevatten kleurpatronen die je natuurlijke oogkleur prachtig accentueren.

1-Day Acuvue Define Sparkle zijn ideaal als je lichtere ogen hebt. Ze verlevendigen je oogkleur en laten je ogen daardoor extra schitteren. 1 Day Acuvue Define Shimmer lenzen zorgen voor extra diepte en intensiteit, wat perfect is voor donkere ogen.

Gekleurde maandlenzen

Gekleurde maandlenzen zijn perfect als je regelmatig kleurlenzen draagt en op zoek bent naar lenzen die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Als je de lenzen goed reinigt en ze 's nachts in vloeistof bewaart, kun je ze tot dertig dagen achtereen dragen. Na die dertig dagen moet je de lenzen weggooien, zelfs als je ze niet iedere dag draagt. Gekleurde maandlenzen zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Gekleurde daglenzen

Freshlook One Day lenzen zijn wegwerpbare gekleurde daglenzen die je natuurlijke oogkleur nog beter in de verf zetten. Deze daglenzen zijn ideaal in het gebruik dankzij het supergemakkelijke en hygiënische draagschema. FreshLook One Day hoeven niet te worden gereinigd of bewaard in vloeistof. Je kunt ze 's avonds weggooien en de volgende keer een nieuw paar lenzen pakken. Deze gekleurde daglenzen zijn een uitstekende keuze als je van plan bent om slechts af en toe kleurlenzen te dragen. Ze zijn bedoeld om alleen te dragen op de dagen dat je ze nodig hebt.

Ogen met en zonder kleurlenzen

Benieuwd hoe jouw ogen eruit zien met deze aanpassing?

Blogster Suzanne van Fashionisaparty.com probeerde een aantal lenzen van Vision Direct uit en deelde haar hele ervaring in een blogpost. Nadat ze onze instructievideo had bekeken ging ze meteen aan de slag. Wat ze ervan vond? "Ik voel me met een ander kleur ogen een volledig nieuwe persoon, met een compleet andere uitstraling. Ik hou van afwisselen als het op mijn uiterlijk aankomt, dus ben ik blij dat ik deze kleurlenzen ontdekt heb."

Tips om je ogen een boost te geven

Naast kleurlenzen geven we je graag nog een andere tip om je ogen meer te laten stralen door kleur. Dat kan namelijk door make-up tinten te gebruiken die matchen met je eigen oogkleur - of het nu je echte oogkleur is, of die van een kleurlens. Speciaal voor Vision Direct geeft blogster Lotte van Lottelovesbeauty.nl inspiratie voor bruine, blauwe, grijze en groene ogen en creëert ze voor elk van deze oogkleuren een look die bij iedereen fantastisch staat. Hoe je dat precies doet, ontdek je in de onderstaande video:


Welke kleurlenzen passen bij welke ogen?

Marloes, van de bekende website The Beauty Assistant, probeerde de Freshlook Colorblends lenzen uit. Zelf heeft ze groene ogen met een tikkeltje blauw, maar ze koos voor een radicale verandering: de bruine lenzen van Freshlook Colorblends Brown. Zie hieronder het resultaat:

Ogen van Marloes met  Freshlook Colorblends True Sapphire

HIerboven de ogen van Marloes met Freshlook Colorblends True Sapphire. Dit heldere blauw laat haar ogen nog beter uitkomen. Perfect wanneer je wat glamour wilt toevoegen aan je alledaagse outfit. Als je liever voor een lichtere blauw-tint gaat, probeer dan ook eens Freshlook Colorblends Brilliant Blue.

Ogen van Marloes met Freshlook Colorblends Brown

Hierboven de ogen van Marloes met de drastische Freshlook Colorblends Brown. Deze warme kleur geeft haar ogen meer diepte en intensiteit. Een prachtige manier om je elegante avondlook helemaal af te maken. Op zoek naar een wat zachter effect? Dan is Freshlook Colorblends Honey ook geschikt.

Natuurlijke oogkleur zonder lenzen

Marloes heeft van nature lichtblauwe ogen met een tikkeltje groen erin. Heldere oogkleuren kun je met ondoorzichtige kleurlenzen erg makkelijk transformeren voor een meer intense look. Om je lichte ogen wat meer diepte te geven kun je kiezen voor transparante kleurlenzen.

Onze bestverkochte contactlenzen

FreshLook One Day

FreshLook Colorblends

FreshLook One Day lenzen bevatten dezelfde technologie als Focus Dailies. Deze hoogwaardige gekleurde daglenzen accentueren je natuurlijke oogkleur. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleurtinten. Deze daglenzen zijn zeer gebruiksvriendelijk en hygiënisch. Gooi ze aan het einde van de dag weg en gebruik de volgende keer een nieuw paar.

FreshLook Colorblends

FreshLook Colorblends

FreshLook Colorblends lenzen laten je natuurlijke oogkleur nog beter uitkomen. Ze zijn verkrijgbaar in twaalf verschillende kleurtinten, waaronder Brown, Honey en Amethyst. Deze maandlenzen kunnen tot dertig dagen achtereen worden gedragen als ze iedere avond worden gereinigd. Ze bevatten veel water, waardoor je ogen gehydrateerd en gezond blijven.

Air Optix Colors

Air Optix Colors

Air-Optix-Colors zijn comfortabele kleurlenzen. Ze zijn verkrijgbaar in negen levendige kleurtinten. Je kunt deze maandlenzen tot dertig dagen achtereen dragen. Ze vormen de perfecte keuze als kleurlenzen deel uitmaken van je dagelijkse look. Deze ademende lenzen laten veel zuurstof door en houden tegelijkertijd vocht vast. Hierdoor blijven je ogen de hele dag door gezond aanvoelen.

1-day Acuvue Define Sparkle

Oxysept 1 Step

Deze gekleurde daglenzen bevatten geen kleurtinten maar maken gebruik van kleurpatronen om je natuurlijke oogkleur te verlevendigen. 1-Day Acuvue Define Sparkle lenzen zijn net zo comfortabel als de populaire 1 Day Acuvue Moist lenzen en erg handig in het gebruik. Als je donkere ogen hebt, voegen 1 Day Acuvue Shimmer lenzen extra warmte en diepte toe aan je natuurlijke oogkleur.

FreshLook Colors

FreshLook Colors

Freshlook Colors zijn gekleurde maandlenzen die extra diepte toevoegen aan je oogkleur. Deze ondoorzichtige lenzen zijn een geweldige keuze als je je look drastisch wilt veranderen. Ze zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder Misty Grey en Sapphire Blue. Freshlook Colors lenzen houden je ogen gehydrateerd en bieden veel draagcomfort.

Overige informatie

Op zoek naar meer informatie over online lenzen bestellen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina's: