De beste lenzen van 2020

maandag 3 augustus 2020 door Vision Direct

Las mejores lentillas, líquidos y gotas para los ojos de 2018

Ben je benieuwd welke contactlens het beste past bij jouw ogen en jouw wensen? Zijn het daglenzen, maandlenzen of weeklenzen? We hebben een overzicht gemaakt van de bestverkochte lenzen op onze website. Op die manier kun je zien welke lenzen het meest populair zijn. Daarnaast vind je hier ook een overzicht van de bestverkochte lenzenvloeistof en oogdruppels.

Beste daglenzen

Dailies AquaComfort Plus

Daglenzen worden steeds populairder. Het is dan ook niet voor niets dat de Dailies AquaComfort Plus contactlenzen onze bestverkochte lenzen zijn in België.

Als je snel last hebt van droge ogen zijn deze zachte lenzen zeker een aanrader, want ze staan erom bekend dat ze je ogen goed gehydrateerd houden. Deze daglenzen zijn heel zacht voor je ogen en zorgen de hele dag voor een helder zicht.

"Ik koop al jaren deze Dailies AquaComfort Plus, nog nooit problemen mee gehad. Zitten lekker, net of je geen lenzen draagt en ook tegen 's avonds nog geen last van droge ogen. De perfecte keuze voor mij!" Recensie door Carine (geplaatst op 05-06-2020)

"Zitten aangenaam, worden niet snel droog. Kortom: heel tevreden over." Recensie door Joeri (geplaatst op 11-11-2019)

Beste maandlenzen

Biofinity maandlenzen

Biofinity maandlenzen zijn enorm populaire contactlenzen. Dankzij de Aquaform-technologie krijgen je ogen meer zuurstof in vergelijking met andere maandlenzen. Hierdoor blijven je ogen de hele dag gehydrateerd. Biofinity contactlenzen zijn ideaal voor langdurig gebruik, vooral als je last hebt van droge ogen.

Deze lenzen zijn zelfs zo comfortabel dat opticiens ze geschikt vinden voor continu gebruik gedurende zeven dagen en zes nachten (raadpleeg wel eerst je opticien voordat je de lenzen ‘s nachts gaat dragen).

"Ik ben heel erg tevreden van de Biofinity lenzen. Ik draag ze al 6 jaar en ben niet van plan om over te stappen. Ze zijn gemakkelijk in te brengen, ze zijn comfortabel voor lange dagen & dagelijks gebruik. Top!" Recensie door Stephanie (geplaatst op 19-10-2019)

"Comfortabel, goed voor droge ogen, makkelijk in te doen. Ik draag al meer dan 10 jaar lenzen en ik kon de goedkope uit de Hema of Kruidvat niet meer verdragen. Met deze gaat het veel beter. Ik draag ze 12u per dag zonder problemen." Recensie door Zoé (geplaatst op 13-12-2019)

Beste weeklenzen/tweewekelijkse lenzen

Acuvue Oasys

Acuvue Oasys zijn zachte lenzen die je twee weken lang kunt dragen. Deze comfortabele contactlenzen zijn hierdoor hygiënischer in gebruik dan maandlenzen. Deze lenzen zijn ideaal als je snel last heb van droge en geïrriteerde ogen tijdens het dragen van contactlenzen. Dankzij de uv-blokkering worden je ogen beschermd tegen schade door de zon.

Acuvue Oasys kan je gedurende twee weken dragen, waarbij je de lenzen 's nachts in lenzenvloeistof bewaart. Je kunt ze desgewenst ook zeven dagen en zes nachten aaneengesloten dragen. Als je regelmatig vergeet om 's avonds je lenzen uit te doen, dan zijn deze lenzen een geweldige oplossing.

Deze lenzen zijn ontwikkeld met de Hydraclear Plus-technologie. Hierdoor voelen de lenzen heel natuurlijk aan op je oog en heb je minder snel last van vermoeide ogen. Deze lenzen zijn daarom een uitstekende optie als je veel naar computerschermen moet kijken.

Heel goed product, ogen zijn nooit geïrriteerd. Recensie door Ann (geplaatst op 18-08-2019)

"Deze lenzen zijn goed, ook omwille van de UV blocking, wat je niet bij alle lenzen hebt." Recensie door Martine (geplaatst op 19-10-2019)

Beste prijs-kwaliteitverhouding

everclear ADM

De lenzen met de beste prijs-kwaliteitverhouding in 2020 zijn overduidelijk everclear ADM. Deze zachte lenzen zijn speciaal ontworpen om je ogen de hele dag gehydrateerd te houden. everclear ADM is exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze lenzen zijn gemaakt met een nieuw soort hydrogelmateriaal met een hoog watergehalte. Hierdoor zorgt everclear ADM voor optimale hydratatie en comfort. Deze lenzen zijn daardoor ook ideaal als je voor het eerst contactlenzen gaat dragen.

everclear ADM is zeer voordelig. En omdat dit een daglens is, gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Heel handig en hygiënisch dus. Bijkomend voordeel is dat deze lens een uv-filter heeft. Dit filter helpt je ogen te beschermen tegen schadelijke stralen van de zon.

"Een fijne lens voor mensen met droge ogen. Veel beter zicht dan mijn standaard daglenzen van de opticien. Ik zou het iedereen aanraden." Recensie door Vera (geplaatst op 22-09-2019)

"Hele fijne lenzen! Ik werk de hele dag achter de computer en heb nooit last van droge ogen. Ook een hele goede prijs voor zulke prettige lenzen." Recensie door Clarissa (geplaatst op 08-10-2019)

Beste all-rounder

everclear ELITE

everclear Elite is een enorm comfortabele zachte daglens. Deze lens is gemaakt van een siliconen hydrogel materiaal, dat zuurstof doorlaat. Deze lenzen kun je daardoor tot wel 12 uur op een dag dragen, zonder dat je ogen onprettig aan gaan voelen.

Deze lenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. everclear ELITE is een perfecte lens als je snel last hebt van droge ogen. Deze lens houdt namelijk vocht vast, waardoor je geen last krijgt van geïrriteerde ogen. Bijkomend voordeel is dat everclear ELITE een uv-filter heeft. Dit filter helpt je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.

"Superlenzen! Ben er erg tevreden over met mijn gevoelige ogen!" Recensie door Bodine (geplaatst op 06-10-2019)

"Perfecte daglenzen, makkelijk in te zetten en uit te halen" Recensie door Miek (geplaatst op 05-10-2019)

Beste lenzen voor droge ogen

Dailies Total 1

Dailies Total 1 zijn lenzen vervaardigd door Ciba Vision. Deze lenzen bieden de hele dag comfort op een hoog niveau. Het oppervlak van de lens heeft een watergehalte van bijna tachtig procent, waardoor je ogen volledig gehydrateerd blijven tijdens het dragen van deze lenzen.

Het geavanceerde ontwerp van deze lenzen en het hoge watergehalte betekent dat zuurstof makkelijk doorstroomt naar je lens, waardoor je ogen de hele dag comfortabel voelen.

"Perfect draagcomfort." Recensie door Els (geplaatst op 31-05-2020)

"Meest comfortabele lenzen die er bestaan. Voelt als een waterdruppel en totaal geen droge ogen." Recensie door Maureen (geplaatst op 22-09-2019)

Beste lenzen voor astigmatisme

Biofinity Toric

Biofinity Toric (Comfilcon A Toric) zijn zachte torische maandlenzen. Deze comfortabele lenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen met astigmatisme (een cilinderafwijking).

Biofinity Toric lenzen zijn heel geschikt als je last hebt van droge ogen. De Aquaform®-technologie zorgt er namelijk voor dat veel zuurstof je oog kan bereiken. Zelfs in een droge omgeving met airconditioning blijven deze lenzen de hele dag comfortabel voelen.

"Heel fijne lenzen. Ik heb heel snel last van droge ogen, waardoor de meeste lenzen snel pijn gaan doen of lastig zitten. Bij deze heb ik dat gevoel helemaal niet. Ik kan met alle comfort deze lenzen gedurende heel mijn shift (12 uur) aandoen, zonder enige vorm van pijn of ongemak." Recensie door Ines (geplaatst op 02-06-2020)

"Beste lenzen ooit, superzacht. Je voelt niet dat je lenzen in hebt." Recensie door Inte (geplaatst op 31-05-2020)

Beste lenzen voor ouderdomsverziendheid

Dailies AquaComfort Plus Multifocal

Dailies AquaComfort Plus Multifocal zijn zachte, multifocale daglenzen. Deze lenzen zijn perfect om te dragen als je presbyopie hebt, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Deze handige multifocale lenzen geven je namelijk een duidelijk zicht op objecten die dichtbij zijn en objecten in de verte.

Dailies AquaComfort Plus Multifocal lenzen bieden zowel een goed zicht als een superieur comfort. Met deze lenzen heb je geen leesbril meer nodig.

"Superlenzen ook voor droge ogen, kan je twaalf uur inhouden!" Recensie door Jeanine (geplaatst op 28-12-2019)

"Ik probeerde verschillende merken. Deze zijn voor mij het beste. Makkelijk in te steken, tot acht uur lang geen droge ogen en geen eiwitafzetting. Ook de multifocale correctie is ok." Recensie door Olivier (geplaatst op 17-06-2020)

Beste oogdruppels

everclear Eye Drops

Deze everclear Eye Drops zijn gemaakt voor lensdragers die snel last hebben van droge ogen en extra hydratatie willen gedurende de dag. Deze handige oogdruppels bieden verlichting bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen.

Deze handige everclear Eye Drops zijn geschikt voor iedereen, welke soort contactlens je ook draagt.

"Zeer verfrissend voor de ogen." Recensie door Sonja (geplaatst op 04-06-2020)

"Goede druppels om je ogen te bevochtigen als ze door het dragen van lenzen wat droog worden." Recensie door Yvonne (geplaatst op 22-09-2019)

Beste lenzenvloeistof

everclear Refresh all in one

De beste lenzenvloeistof is everclear REFRESH All in One, geschikt voor het optimaal reinigen van alle soorten zachte lenzen. Deze alles-in-één lenzenvloeistof verwijdert bacteriën en eiwitophopingen die op het lensoppervlak terechtkomen.

Deze lenzenvloeistof is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is daardoor perfect als je gevoelige ogen hebt. Dankzij het handige ontwerp van de fles kun je de lenzenvloeistof heel nauwkeurig doseren. Op die manier heb je meer controle over de hoeveelheid lenzenvloeistof die je wilt gebruiken.

"Fijne vloeistof voor een goede prijs. Sinds ik deze vloeistof gebruik lijk ik ook minder/minder snel eiwitaanslag op de lens te hebben." Recensie door Paula (geplaatst op 08-11-2019)

"Deze lenzenvloeistof is uitstekend! De lenzen zijn prima schoon en het zicht is perfect. Ook is de vloeistof, in vergelijking met andere multi-purpose solution, niet duur." Recensie door Janneke (geplaatst op 05-10-2019)

Benjamin Dumaine, Head of Business Development

Medeauteur: Benjamin Dumaine

Optometrist en Head of Business Development

Benjamin Dumaine heeft een bachelordiploma van het Institut Supérieur d'Optique in Parijs. Sinds 2003 is hij gediplomeerd optometrist. Dumaine is niet alleen opticien bij Vision Direct, maar ook Head of Business Development. Hij gebruikt zijn expertise op het gebied van contactlenzen om alle afdelingen van Vision Direct te ondersteunen.

Contact us icon

please wait