Lenzen indoen

Leer hier hoe je lenzen makkelijk in doet.

Het in- en uitdoen van lenzen lijkt misschien moeilijk maar met deze gids word je er snel handig in.

1

Stap 1: neem met propere handen de lens voorzichtig uit het doosje en leg het op het topje van je wijsvinger.

Zorg dat de lens niet binnenstebuiten zit. De lens moet een kommetje vormen, dus wanneer de de buitenkant op een schoteltje lijkt, dan zit de lens binnenstebuiten.

2

Stap 2: duw je bovenste ooglid omhoog, trek je onderste ooglid naar beneden, en plaats de lens op je iris.

Hou je bovenste ooglid met twee vingers stevig tegen je wenkbrauw aan. Duw je onderste ooglid met de middelvinger van je andere hand omlaag en plaats de lens met je wijsvinger voorzichtig op je oog.

3

Stap 3: om de lens goed op je oog te leggen, kijk je naar links, rechts, omhoog en omlaag.

Laat hierna voorzichtig de oogleden los en doe je ogen even toe.

4

Stap 4: herhaal dezelfde stappen voor het tweede oog.

Nu de eerste lens goed zit, herhaal je dezelfde stappen voor het tweede oog.

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je handen proper en droog zijn wanneer je de lenzen aanraakt. Start iedere keer met hetzelfde oog, zo doe je steeds de juiste lens in het juiste oog.

Heb je last van droge ogen, probeer dan oogdruppels die dit probleem voor je kunnen oplossen. We hebben verschillende merken zoals de populaire Blink Contacts en Everclear oogdruppels in ons assortiment. Let er steeds op dat de druppels geschikt zijn voor je lenzen en lees de instructies voor gebruik.

Controleer je lenzen

Neem de lens voorzichtig uit de verpakking en leg het op het topje van je vinger. Controleer eerst of deze niet binnenstebuiten zit. De lens moet een mooi rond kommetje vormen. Staan de randen wat uit als bij een schoteltje, dan is de lens binnenstebuiten. Is dit niet het geval, gebruik dan een wat vloeistof om de lens op je vinger te draaien. Let erop dat je nooit een gescheurde lens gebruikt.

Je lenzen schoonmaken

Is je lens vuil? Maak deze dan proper met een alles-in-één lensvloeistof om oog irritatie te vermijden.

Heb je meer hulp nodig?

Neem contact op met onze klantendienst voor advies over lenzen, oogverzorging of oogdruppels. Je kan ze bereiken per telefoon 02 550 36 68 of e-mail op service@visiondirect.be van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Handige links