Verzending kan vertraagd zijn door een update van onze website.

De beste voorbereiding voor je coronavaccinatie

woensdag 21 april 2021 door Vision Direct

Meerdere gezichten van lachende mensen op een gekleurde achtergrond.

Steeds meer mensen krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie tegen het coronavirus. De vaccinatieprocedure is sinds januari in volle gang en dat is voor velen goed nieuws na zo'n moeilijk jaar! In deze moeilijke tijden lijkt er door de vaccinaties licht aan het eind van de tunnel te zijn.

Nu er bij veel mensen binnenkort een uitnodiging voor de vaccinatie op de deurmat valt, vragen mensen zich af hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op de dag van de vaccinatie. We hebben daarom enkele tips op een rijtje gezet.

Zorg goed voor jezelf voor de vaccinatie

Het is natuurlijk altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, maar in deze tijd helemaal. Zorg er daarom voor dat je in de dagen voor je vaccinatie voldoende slaap krijgt, veel water drinkt en gezond eet. Heb je het idee dat je wel wat extra vitamines kunt gebruiken? Dan zijn vitaminepillen een uitkomst. Drink op de dag van de vaccinatie liever geen alcohol. Zorg ervoor dat je niet met een lege maag je eerste prik gaat halen, zodat je je niet slapjes voelt.

Een pleister op een bovenarm met een hand met plastic handschoenen.

Voorbereiding op de vaccinatie

Zodra je in aanmerking komt voor een vaccinatie krijg je hierover informatie opgestuurd. Leg de avond voor de vaccinatie alle formulieren en informatie klaar die je mee moet nemen voor je afspraak. Moet je naar een locatie waar je niet eerder bent geweest? Kijk ruim van tevoren op Google Maps (of een andere website met routes) om te zien wat de beste route is. Als je het openbaar vervoer gebruikt, zorg er dan altijd voor dat je wat speling hebt voor het geval de trein of bus vertraagd is. Als je op tijd weggaat, hoef je bij vertraging in ieder geval niet te stressen of je wel op tijd bent voor je afspraak.

Vergeet niet om je mondmasker mee te nemen en te dragen tijdens de vaccinatie. Zorg ervoor dat je contactlenzen draagt in plaats van een bril, zodat je in ieder geval geen last krijgt van een beslagen bril als je een mondmasker draagt. Het dragen van lenzen is gelukkig helemaal veilig tijdens deze uitbraak van het coronavirus.

everclear ELITE

Probeer everclear ELITE daglenzen

Tijdens je vaccinatie wil je natuurlijk geen last krijgen van een beslagen bril door je mondmasker. Daarom is het handig om lenzen te dragen tijdens je afspraak. Probeer bijvoorbeeld everclear ELITE daglenzen. Deze comfortabele zachte lenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze lenzen hebben een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het uv-filter helpt je ogen te beschermen tegen de zon. Met de code ELITE5 kun je nu gratis vijf dagen everclear ELITE lenzen proberen.Je ontvangt dan in totaal 10 lenzen gratis.

Probeer deze daglenzen gratis

Draag korte mouwen

De dag van de vaccinatie is aangebroken, spannend! Draag deze dag een shirt met korte mouwen, zodat je makkelijk je mouw kunt opstropen op het moment dat je in je bovenarm moet worden geprikt. Of draag een colbert of jas die je makkelijk uit kunt doen (met daaronder korte mouwen).

Weet je uit ervaring dat je niet goed tegen naalden kunt omdat je prikangst hebt? Misschien ben je al een keer flauwgevallen tijdens een eerdere vaccinatie? Vertel dit van tevoren in het gesprek met de verpleegkundige of huisarts die je inent. Soms is er een brancard beschikbaar waar je op kunt liggen tijdens het prikken. Het is totaal niet nodig om je hiervoor te schamen, zorgmedewerkers zijn het gewend en hebben liever dat je dit eerlijk aangeeft.

Twee vrienden zitten in een park.

Na de vaccinatie

Mogelijke bijwerkingen van de corona-vaccinatie (of je nu het Moderna-vaccin, AstraZenaca-vaccin of het Pfizer-vaccin krijgt) zijn hoofdpijn, moeheid en je rillerig voelen. Dit is heel normaal, dit komt omdat je lichaam antistoffen aan het aanmaken is. Mocht je andere bijwerkingen ervaren, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met je huisarts.

Onthou dat het ook na je eerste inenting nog steeds van groot belang is om voorzichtig te zijn, om zo te voorkomen dat het aantal besmettingen weer oploopt en om kwetsbare mensen te beschermen. Het advies blijft daarom om ook na je COVID-19-vaccinatie een mondmasker te dragen als je de deur uitgaat, je handen regelmatig te wassen, afstand te houden van andere mensen en binnen te blijven als je symptomen hebt van corona. Als het goed is krijg je binnen 12 weken de tweede inenting. Daarna ben je beter beschermd tegen het coronavirus.

please wait