Lente Sale: 5% korting! Code: SPR24

Lenzen en hooikoorts: handige tips

vrijdag 21 mei 2021 door Vision Direct

Vrouw blaast op paardenbloem

De lente is aangebroken: de zon laat zich weer wat vaker zien, blaadjes komen weer aan de bomen en bloemen staan in bloei. Dat klinkt natuurlijk allemaal goed, maar helaas heeft het voorjaar ook z'n nadelen. Zo kun je last krijgen van hooikoorts. Erg vervelend, helemaal als je lenzen draagt. In deze handige gids lees je alle tips om tijdens het voorjaar goed voor je ogen te zorgen, zodat je volop van de lente kunt genieten.

Paardenbloem

1. Check de weersverwachting

Heb je last van hooikoorts? Check dan regelmatig de handige website Pollennieuws. Op deze website vind je een vijfdaagse hooikoortsverwachting. Als je hooikoorts hebt en je wilt weten of je er komende dagen last van gaat krijgen, is het belangrijk om te weten voor welke pollen je allergisch bent. De drie belangrijkste soorten pollen die hooikoorts kunnen veroorzaken zijn: boompollen, graspollen en pollen van (on)kruiden. Elke soort bloeit op een andere tijd:

  • Boompollen: eind maart – halverwege mei
  • Graspollen: halverwege mei - juli
  • Pollen van (on)kruiden: eind juni – september

2. Een ouderwetse voorjaarsschoonmaak

Of je nu houdt van schoonmaken of niet, als je last hebt van hooikoorts is het belangrijk om je huis goed schoon te houden. Ook is het belangrijk om nadat je buiten bent geweest je kleding te wassen. Op die manier verwijder je stuifmeel dat op je kleding is achtergebleven. Vergeet ook niet om je handen goed wassen, anders loop je het risico dat je bijvoorbeeld stuifmeel in je ogen of aan je neus wrijft, waardoor je in huis alsnog last krijgt van hooikoorts.

Als je je huis goed schoonmaakt beschermt dit je ogen en lenzen tegen stuifmeel en stof. Stofdeeltjes kunnen namelijk aan je lenzen blijven kleven, waardoor je last kunt krijgen van irritatie oog je ogen. Heb je huisdieren? Honden en katten kunnen stuifmeel mee naar binnen nemen. Dus zorg ervoor dat je je hond of kat regelmatig borstelt. Zo weet je zeker dat er geen stuifmeel meer op hun vacht zit, waardoor je ze veilig kunt knuffelen!

3. Contactlenzen, hooikoorts en buitenactiviteiten

Vrouw op mountainbike

Als het lekker weer is, is het natuurlijk heerlijk om de fiets te pakken er eropuit te gaan. Contactlenzen zijn heel handig te combineren met het dragen van een zonnebril. Een zonnebril helpt ook om ervoor te zorgen dat er minder pollen je ogen in kunnen waaien. Als je veel last hebt van hooikoorts kunnen daglenzen handig zijn, zoals de everclear ELITE daglenzen. Daglenzen gooi je aan het eind van de dag weg. De volgende ochtend gebruik je weer een nieuw setje lenzen. Het handige aan daglenzen is ook dat je geen lenzenvloeistof meer nodig hebt. En heb je vaak last van je ogen als je de deur uitgaat? Neem dan een setje daglenzen mee, zodat je onderweg altijd een schoon setje lenzen bij de hand hebt.

everclear ELITE

everclear ELITE

everclear ELITE is een comfortabele daglens, gemaakt van een silicone hydrogel materiaal dat veel zuurstof doorlaat. Deze zachte lenzen kun je daardoor tot wel 12 uur op een dag dragen.

Deze lenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. everclear ELITE is een perfecte lens als je snel last hebt van droge ogen. Deze lens houdt namelijk vocht vast, waardoor je geen last krijgt van geïrriteerde ogen. Bijkomend voordeel is dat everclear ELITE een uv-filter heeft. Dit filter helpt je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.

Bestel everclear ELITE

4. Hooikoorts en oogdruppels

Als je snel last hebt van jeukende of tranende ogen, kunnen oogdruppels verlichting bieden. Oogdruppels kunnen ook helpen om de effecten van hooikoorts te verminderen. Oogdruppels kun je kopen in handige kleine flesjes die makkelijk in je tas of broekzak passen. Heel makkelijk dus om overal mee naartoe te nemen. Of je nu urenlang buiten gaat wandelen of juist gaat voor een ontspannen picknick: oogdruppels helpen irritatie te verminderen, zodat je volop van de buitenlucht kunt genieten. Oogdruppels kunnen ook helpen als je door droge ogen last krijgt van een trillend ooglid.

Er bestaan ook speciale oogdruppels die werken bij allergische reacties. Als je deze gaat gebruiken is het belangrijk om van tevoren goed te checken of je deze oogdruppels kunt gebruiken in combinatie met contactlenzen. Bij sommige soorten oogdruppels moet je na gebruik eerst even een paar minuten wachten met het indoen van je contactlenzen. Heb je na het gebruik van oogdruppels nog steeds last van je ogen? Doe dan je lenzen uit zodat je ogen even rust krijgen.

5. Bescherm je ogen goed tegen de zon

Het is natuurlijk heerlijk als de zon zich weer volop laat zien. Maar vergeet op zonnige dagen en tijdens je vakantie niet om je ogen goed te beschermen. Veel van onze contactlenzen beschikken gelukkig over een uv-filter. Dit filter helpt om je ogen te beschermen tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Wij raden aan om contactlenzen met een uv-filter altijd te gebruiken in combinatie met een goede zonnebril. In onze handige gids over contactlenzen met een uv-filter kun je hier meer over lezen.

please wait