Contactlenzen proberen

Wil je graag andere lenzen proberen?

Draag je al een tijdje contactlenzen en wil je graag een ander merk testen? Of wil je graag lenzen dragen en al eens kijken in het assortiment van Vision Direct? Dit is zeker de moeite waard, want contactlenzen vinden die voldoen aan jouw voorschrift en de vorm van je ogen, is essentieel voor het draagcomfort en de gezondheid van je ogen.

Vision Direct heeft alle bekende merken van verschillende aanbieders in voorraad dus je kan makkelijk vergelijkbare contactlenzen uitproberen. Wanneer de lenzen perfect zijn voor jouw zicht en ogen, kan je dan overschakelen, of je kan het verschil testen tussen maandlenzen en daglenzen. Overleg steeds met je opticien voor je overstapt of neem contact op met Benjamin, onze huisopticien via benjamin@visiondirect.be.

Wanneer je de juiste contactlenzen draagt dan:

  • Neemt hoofdpijn of vermoeidheid die veroorzaakt wordt door spanningen op de ogen af.

  • Je gaat beter en duidelijker zien.

  • Je gaat je ogen vochtig houden en de tekenen van droge ogen verminderen.

  • Verbetert je concentratie, zeker wanneer je contactlenzen die je nu draagt niet goed passen.

Hoe merk je dat je best van lenzen verandert?

Wanneer je vaak last hebt van droge of branderige ogen of merkt dat je lenzen maar een paar uur kan inhouden of wanneer je last hebt van je contactlenzen aan het einde van de dag, dan kunnen andere contactlenzen beter zijn voor je ogen.

Veranderen naar gebruiksvriendelijkere lenzen

De technologie evolueert steeds en betere materialen zoals silicone hydrogel verbeteren het draagcomfort van contactlenzen omdat ze meer zuurstof tot het oog toelaten waardoor je ze langer kan inhouden.

Onze hoofdopticien raadt volgende veranderingen aan voor de meest gedragen dag- en maandcontactlenzen: