Verzending kan vertraagd zijn door een update van onze website.

Saline en reinigers

 • Informatie
 • Producten
 • Om het meeste uit je maandlenzen of weeklenzen te halen is het belangrijk dat je de lenzen minstens één keer per dag reinigt. Saline en contactlensreinigers helpen om vuil, stof en eiwitaanslag van het lensoppervlak te verwijderen. Bij Vision Direct vind je verschillende soorten saline en contactlensreinigers waarmee je je lenzen snel en effectief kunt reinigen, zoals Sensitive Eyes, Lens Plus Ocupure Saline en Oté Clean.

  Wat is saline lenzenvloeistof?

  Saline vloeistof is een zoutoplossing die geschikt is om lenzen mee schoon te spoelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen nadat je de lenzen uit je lenzendoosje met lenzenvloeistof hebt gehaald. Door je lenzen goed af te spoelen met saline lenzenvloeistof voordat je de lenzen inzet, verwijder je het laatste vuil en restjes lenzenvloeistof die zich nog op de lenzen bevinden. Saline lenzenvloeistof is ook heel handig om je lenzen mee na te spoelen als je lenzenvloeistof met peroxide hebt gebruikt om je lenzen schoon te maken. Saline desinfecteert niet, dus deze vloeistof kun je niet gebruiken om je lenzen 's nachts in te bewaren.

  Wanneer je je contactlenzen de hele dag in hebt is het logisch dat er zich wat vuil op het oppervlak van de lens ophoopt. Daglenzen kun je gewoon weggooien aan het einde van de dag en hoeven dus niet gereinigd te worden, maar maandlenzen en tweewekelijkse lenzen moeten goed worden schoongemaakt om te voorkomen dat je de dag begint met vuile lenzen. .

  Met saline vloeistof verwijder je vuil en aanslag van de lens. Hiermee voorkom je dat je ogen geïrriteerd raken. Het is bovendien belangrijk dat je de lenzen 's avonds schoonmaakt en 's nachts bewaart in lenzenvloeistof. Zo zorg je ervoor dat de lenzen hun vorm en kwaliteit behouden voordat je ze 's ochtends weer indoet.

  Saline kan gebruikt worden voor diverse soorten lenzen, waaronder ook harde lenzen. Je kunt saline ook gebruiken om je daglenzen even mee schoon te spoelen en op te frissen.

  Wat zijn de voordelen van saline vloeistof en lensreinigers?

  Het reinigen van je lenzen is essentieel wanneer je hetzelfde paar een maand of week lang op een veilige en comfortabele manier wil dragen. Door saline of contactlensreinigers te gebruiken zorg je ervoor dat je lenzen goed aanvoelen en je zicht helder blijft.

  Het gebruik van lenzenvloeistof zorgt ervoor dat je lenzen hun kwaliteit behouden door ze te verzorgen wanneer jij slaapt. Daarnaast is saline zeer geschikt om eiwitaanslag, dat zich gedurende de dag van nature op het lensoppervlak ophoopt, mee af te spoelen.

  Populaire saline lenzenvloeistoffen en reinigers

  Oté Clean

  Oté Clean

  Oté Clean geeft je lenzen een diepe reiniging. De stoffen in deze schoonmaakvloeistof zorgen ervoor dat eiwitaanslag en andere soorten vuil van de lens worden verwijderd. Deze handige reiniger zit in een flesje van 40 ml, dus makkelijk mee te nemen onderweg. Gebruik Oté Clean elke dag voor nog meer draagcomfort en een glashelder zicht.

  Lens Plus Ocupure Saline Large

  Lens Plus Ocupure Saline Large

  Lens Plus Ocupure Saline Large is een steriele zoutoplossing voor het spoelen van zowel zachte als harde lenzen. Deze saline vloeistof heeft dezelfde pH-waarde als je oog. Voor een extra diepe reiniging kan Lens Plus Ocupure Saline vloeistof worden gecombineerd met speciale tabletten voor het verwijderen van eiwitaanslag.

  Sensitive Eyes

  Sensitive Eyes

  Sensitive Eyes saline vloeistof is van het bekende merk Bausch & Lomb. Spoel je lenzen kort met deze zoutoplossing en je lenzen blijven tijdens het dragen de hele dag vochtig. Dit is een milde saline vloeistof die perfect is voor het afspoelen van je lenzen nadat je ze hebt gedesinfecteerd. Sensitive Eyes kun je goed gebruiken in combinatie met een multi-purpose lenzenvloeistof, zoals everclear Multi-Purpose lenzenvloeistof. Deze saline vloeistof gaat de opbouw van bacteriën tegen.

  Ultrazyme Universal

  Ultrazyme Universal

  Heb je vaak last van eiwitaanslag op je lenzen? Dan biedt Ultrazyme Universal uitkomst. Ultrazyme Universal zijn tabletten die je oplost in lenzenvloeistof. Dit maakt je contactlenzen grondig schoon en verwijdert eiwitaanslag van het lensoppervlak. Het is het beste om dit één keer per week te doen.

  Overige informatie

  Op zoek naar meer informatie over het online bestellen van saline, lenzenvloeistof of lenzen? Neem dan contact op met onze klantendienst. Wij zijn bereikbaar via e-mail service@visiondirect.nl, telefoon (020 635 2310) en webchat. Heb je een vraag over een Vision Direct bestelling? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende pagina's:

 • Filters:
  Merk
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   4 producten gevonden