Goedkoper dan in de winkel

Oogdruppels toedienen

Leer hoe je eenvoudig oogdruppels in doet

Wanneer je voor het eerst oogdruppels in doet, kan dit lastig zijn. Volg de tips van onze hoofdopticien en wordt er snel handig in. Hij vertelt je ook hoe je geen druppels verspilt.

Stap 1: was voor het toedienen van de druppels je handen.

Was altijd eerst je handen voordat je je ogen aanraakt of oogdruppels toedient.

Stap 2: til je kin lichtjes op, kijk omhoog en trek je onderste ooglid omlaag.

Zorg ervoor dat je comfortabel zit, til je kin op, kijk omhoog en trek je onderste ooglid met twee vingers voorzichtig omlaag.

Stap 3: ondersteun je hand, knijp in het flesje en laat één druppel in je oog vallen.

Ondersteun je andere hand door de pols op de knokkels van de andere hand te laten rusten. Knijp nu voorzichtig in het flesje. Zorg ervoor dat het flesje op veilige afstand van je oog is wanneer je een druppel in je oog laat vallen.

Stap 4: sluit je ogen en knipper om de druppel te verdelen.

Sluit je oog en knipper een paar keer om de druppel gelijkmatig over het oog te verdelen. Veeg overtollige druppels weg met een schone tissue en doe hetzelfde voor het andere oog.

Oogdruppels voor droge ogen

Lensdragers kunnen last hebben van droge ogen, dit is niet comfortabel en het zicht wordt hierdoor beïnvloed. Met oogdruppels verlicht je je ogen meteen. Je krijgt last van droge ogen omdat je bijvoorbeeld een allergie hebt, te weinig slaapt of last hebt van uitdroging.


Er zijn verschillende soorten en merken van oogdruppels. De meeste verkochte zijn Blink Contacts en Everclear, die je hier op de Vision Direct website vindt, tot druppels die je alleen op recept kan krijgen. Zorg dat de druppels die je kiest, geschikt zijn voor je ogen en lenzen. Lees altijd de bijsluiter voor het toedienen van de oogdruppels.

Oogdruppels voor lenzen

Voor lensdragers bieden oogdruppels extra draagcomfort. Ze bevochtigen de ogen en voorkomen dat je zicht wazig wordt. Hierdoor kan je je lenzen langer inhouden. Gebruik druppels wanneer je voelt dat je ogen geïrriteerd raken.


Gebruik enkel druppels die geschikt zijn om in combinatie met lenzen te gebruiken. Onze populairste merken zijn Blink Contacts en Everclear Eye Drops, die geschikt zijn voor lenzendragers. De flesjes komen in een handig formaat, waardoor je ze makkelijk kan meenemen.

Heb je meer hulp nodig?

Voor advies over lenzen, oogverzorging en druppels neem je contact op met de klantendienst van Vision Direct. Je kan ons bereiken op 0800 72171 of per e-mail via service@visiondirect.be van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:00 uur.

BETAALMOGELIJKHEDEN