🥇 GRATIS proeflenzen 🥇 Probeer nu

Violet lenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Paarse contactlenzen

  Slechts één op een miljoen mensen heeft van nature paarse ogen. Dankzij paarse kleurlenzen is deze zeldzame look nu ook binnen jouw handbereik!

  Wat zijn paarse kleurlenzen?

  Paarse kleurlenzen zorgen ervoor dat de kleur van je iris paars lijkt. Ze transformeren lichte oogkleuren als blauw en grijs tot helder paars of voegen een zachtere paarstint toe aan donkere ogen.

  Welke oogproblemen worden gecorrigeerd door paarse contactlenzen?

  Als je last hebt van bijziendheid of verziendheid kunnen paarse kleurlenzen je zicht corrigeren. Gerenommeerde fabrikanten als Alcon/Ciba Vision en CooperVision produceren paarse contactlenzen die niet alleen geweldig staan, maar ook comfortabel aanvoelen en de hele dag door scherp zicht bieden.

  Er bestaan ook paarse kleurlenzen zonder sterkte, wat betekent dat ze je zicht niet corrigeren. Dit is een ideale optie als je geen zichtproblemen hebt en op zoek bent naar kleurlenzen voor cosmetisch gebruik.

  Wat zijn de voordelen van paarse kleurlenzen?

  Paarse kleurlenzen zijn ideaal als je op een themafeestje wilt verschijnen als je favoriete filmster of popartiest. Zo kun je bijvoorbeeld in de huid kruipen van Elizabeth Taylor in haar overgetelijke rol als Cleopatra. Je kunt paarse gekleurde contactlenzen ook gebruiken om een extra dimensie toe te voegen aan je dagelijkse look. Paars is een bijzondere kleur waarmee je zeker een statement kunt maken. Je kunt bovendien kiezen voor een lichtere tint als je op zoek bent naar een subtielere toevoeging.

  Advies bij het kopen van paarse kleurlenzen

  Als je van plan bent om voor de eerste keer contactlenzen te dragen is verstandig om even langs te gaan bij de opticien voor een oogmeting. De opticien geeft je dan een voorschrift dat je kunt gebruiken om je lenzen online te bestellen. Houd er bij het kopen van paarse kleurlenzen rekening mee dat het uiteindelijke resultaat afhankelijk is van je natuurlijke oogkleur. Lichtere kleurtinten werken bijvoorbeeld erg goed bij lichtere ogen, maar hebben waarschijnlijk minder impact als je donkere ogen hebt. Wanneer je de kleur van je ogen drastisch wilt veranderen kun je dan ook het beste gaan voor een sterkere paarstint.

  Soorten paarse contactlenzen

  De twee grote verschillen tussen de paarse contactlenzen in ons assortiment zijn het effect dat ze bereiken en het draagschema.

  • Transparante kleurlenzen: laten je natuurlijke oogkleur beter uitkomen of zorgen voor een subtiele verandering.
  • Ondoorzichtige kleurlenzen: deze lenzen hebben een sterkere kleurtint en kunnen je oogkleur drastisch veranderen.
  • Daglenzen: deze lenzen zijn bedoeld om één dag te dragen. Aan het einde van de dag kun je ze weggooien. Houden je ogen iedere dag fris en comfortabel.
  • Maandlenzen: kun je tot 30 dagen achter elkaar dragen als je ze dagelijks reinigt en ’s nachts bewaart in verse lenzenvloeistof.

  Onze bestverkochte paarse contactlenzen

  FreshLook Colorblends

  FreshLook Colorblends

  Deze maandlenzen laten je natuurlijke oogkleur nog beter uitkomen. Verkrijgbaar in de paarstint Amethyst.

  FreshLook Colors

  FreshLook Colors

  Dit zijn ondoorzichtige lenzen, verkrijgbaar in Violet, die je oogkleur drastisch veranderen.

  SofLens Natural Colors

  SofLens Natural Colors

  Deze super comfortabele gekleurde maandlenzen worden geproduceerd door Bausch & Lomb. Ze zijn verkrijgbaar in de paarstinten Topaz en Indigo.

  Aanvullende informatie

  Als je advies nodig hebt over hoe je online contactlenzen kunt bestellen, neem dan contact op met onze klantendienst. Wij zijn bereikbaar via service@visiondirect.be, telefoon (02 550 36 68) en webchat. Meer informatie over bestellen bij Vision Direct? Bekijk dan onze handige gidsen.