Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Welke kleurlenzen passen bij jouw ogen?

maandag 31 oktober 2016 door Vision Direct
Ogen met een paarse kleur

Niets maakt een outfit zo compleet als een fantastisch paar gekleurde contactlenzen. Of je nu de overstap maakt naar heldere, blauwe ogen voor een ijzige blik of een kleurrijke paarse iris kiest om mysterie toe te voegen, de juiste contactlenzen maken elke look gegarandeerd compleet.

Maar met zo veel merken en kleurenvariaties op de markt, hoe weet je welke de juiste zijn voor jouw gezicht? Vision Direct heeft een breed gamma, maar soms is het moeilijk het bos door de bomen te zien. We hebben een korte gids geschreven om het kiezen van de juiste gekleurde contacten bij je gezicht iets eenvoudiger te maken. Je leest alles hieronder!

Kleurlenzen voor lichte ogen

Heb je een lichte tint in je iris, zoals groen, blauw of zacht amber, prijs jezelf dan maar gelukkig. Jij hebt de meeste keuze als het gaat om het uitzoeken van gekleurde contactlenzen - je kan weinig fout doen! Voor een drastische verandering, probeer dan een van onze Freshlook-kleuren uit om een totaal andere uitstraling te krijgen. Vooral groene of paarse tinten kunnen je ogen er echt doen uitspringen.

Voor iets meer natuurlijk of subtiel effect, probeer dan een licht corrigerende contactlens. In plaats van volledig de kleur van je iris te veranderen, accentueren deze contactlenzen gewoon de natuurlijke kleur van je ogen. Zo voegen Acuvue Define Natural Sparkle een soort lichteffect toe aan het patroon van je ogen, waardoor je ogen meer aandacht krijgen - zonder dat iemand weet waarom! Perfect toch?

Gekleurde lenzen voor iedereen met donkere kijkers

Voor mensen met donkere ogen, zoals bruin of donkergroen, kan het vinden van contactlenzen die echt je uiterlijk veranderen een beetje moeilijker zijn. Wij raden dan ook aan om een quasi ondoorzichtige lens te vinden die je iris volledig bedekt, waardoor enkel nog je pupil zichtbaar is. Zoniet kan je een vreemd effect krijgen.

Expressions color contactlenzen heeft een breed gamma aan verschillende kleuren om de tint van je iris te veranderen maar met een natuurlijk effect. Het uiteindelijke resultaat zal natuurlijk afhangen van je basis oogkleur, maar deze contactlenzen zijn vaak de beste kans om een omschakeling naar een nieuwe stijl te garanderen.

Gebruik het juiste (of geen) voorschrift

Zelfs als je een perfect zicht hebt, moet je nog altijd de opticien of oogarts bezoeken voordat je gekleurde contactlenzen kan gebruiken. Je kan lenzen kopen die je zicht niet corrigeren, toch zal de omvang en de pasvorm van je contactlenzen nauwkeurig moeten worden opgemeten en voorgeschreven door een arts of specialist. Contactlenzen die niet voor jouw ogen gemaakt zijn, kunnen al snel pijnlijk zijn en zelfs je ogen beschadigen. Het is dus zeer belangrijk dat je deze stap niet overslaat.

Ons aanbod gekleurde contactlenzen

please wait