Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

De beste voorbereiding voor een picknick

donderdag 10 juni 2021 door Vision Direct

Een picknickmand en een picknickkleed vol met eten

Als je deze zomer gaat picknicken hebben wij tips voor je. Want bij een picknick is één ding heel belangrijk: een goede voorbereiding. Dus pak je pen en papier erbij voor onze ultieme picknicktips. Met een goede voorbereiding voorkom je dat de picknick in de soep loopt! Natuurlijk moet je een kleedje, bestek en lekkere hapjes niet vergeten, maar het is ook heel handig om een extra setje lenzen mee te nemen en oogdruppels. Haal je picknickkleed alvast tevoorschijn en lees verder.

Zorg goed voor je ogen

Lenzen zijn misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt bij een picknick, maar daglenzen zijn echt een aanrader om te dragen als je de hele dag buiten bent. Als je daglenzen draagt kun je heel makkelijk een nieuwe lens in doen als je lens niet meer prettig aanvoelt op je oog. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als er stuifmeel, stof of een vliegje in je oog komt. Als je daglenzen draagt kun je de lens gewoon weggooien en vervangen voor een nieuw, schoon setje lenzen. Heb je last van hooikoorts? Dan zijn daglenzen ook een aanrader.

Als het warm is heb je misschien sneller last van droge ogen. Vergeet daarom niet om oogdruppels mee te nemen naar een picknick. Met een flesje oogdruppels heb je altijd iets bij de hand om droge en geïrriteerde ogen te verlichten. Onze opticiens raden everclear oogdruppels aan, met natuurlijke ingrediënten die meteen verlichting brengen bij droge ogen. En het handige kleine flesje is makkelijk mee te nemen in je tas of broekzak.

Een doosje everclear ELITE

Gratis daglenzen proberen

Daglenzen zijn superhandig: je gebruikt elke dag een nieuw, schoon setje lenzen. En als je lens vies wordt (bijvoorbeeld tijdens een picknick) dan pak je gewoon een nieuwe lens. Wil je daglenzen uitproberen? Bestel dan gratis everclear ELITE daglenzen. Deze comfortabele zachte lenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze lenzen hebben een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het uv-filter helpt je ogen te beschermen tegen de zon. Met de code ELITE5 kun je nu gratis vijf dagen everclear ELITE lenzen proberen.Je ontvangt dan in totaal 10 lenzen gratis.

Probeer ELITE daglenzen gratis

Twee glazen wijn boven een picknickkleed

Neem plastic bakjes mee

Afsluitbare plastic bakjes zijn perfect voor een picknick. In dit soort bakjes kun je makkelijk alle verschillende soorten etenswaren afzonderlijk van elkaar meenemen zonder dat er iets gaat lekken. De populaire mason jars zijn perfect voor het meenemen van drankjes. Ze zijn niet alleen heel praktisch, het ziet er ook nog eens heel stylish uit. Met deze leuke glazen weet je ook zeker dat er geen wespen, mieren of andere beestjes bij je drankje kunnen komen.

Een koelbox is perfect voor het meenemen van eten dat gekoeld moet blijven. Maar een meer traditionele rieten picknickmand is natuurlijk ook altijd een optie! Hierin kun je ook makkelijk andere dingen meenemen, zoals een picknickkleed, bestek en servetten.

Hapjes die je makkelijk mee kunt nemen

Het leukste aan een picknick is natuurlijk het kiezen van de hapjes! Stokbrood met kruidenboter en tapenade is altijd een succes. Net zoals pastasalade, quiche, rauwkost en bladerdeeghapjes. Zoete dingen zoals muffins, cake en brownies zijn ook altijd een aanrader. Je kunt natuurlijk ook toastjes en bolletjes meenemen, met bijvoorbeeld lekker beleg zoals brie, kipkerriesalade en tonijnsalade, zodat iedereen zelf iets lekkers kan samenstellen. Gekoeld fruit, zoals watermeloen en druiven, is heerlijk op een warme dag.

Naast natuurlijk wijn, bier en andere drankjes is het altijd handig om een paar gekoelde flessen water mee te nemen. Water drinken zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en dat je de volgende dag minder last hebt van een kater als je veel alcohol drinkt. Vergeet ook je zonnebrandcrème en zonnebril niet. Het beste is om je zonnebril te dragen in combinatie met contactlenzen met een uv-filter. Zo worden je ogen optimaal beschermd tegen schadelijke uv-straling.

Een hond met een frisbee

Leuke activiteiten

Wat zou een perfecte picknick zijn zonder een goed picknickkleed? Een ideaal picknickkleed is groot genoeg voor meerdere mensen om op te zitten. Als je een dik kleed uitzoekt met een waterdichte onderkant dan weet je zeker dat je geen natte broek krijgt als je op een vochtig grasveld gaat zitten. Ook kun je de onderkant makkelijk schoonmaken met een doekje.

Omdat je nooit zeker weet wat het weer gaat doen, is het aan te raden om altijd voor de zekerheid een trui of een vestje mee te nemen. En vergeet ook niet om iets mee te nemen voor een leuke activiteit, zoals een voetbal, frisbee, een kaartspel of een luidspreker om muziek op af te spelen. Met contactlenzen weet je zeker dat je tijdens een picknick altijd een optimaal zicht hebt, helemaal als je ook nog sportief bezig gaat.

Vergeet de koelbox niet

Bij een picknick staat genieten van gezellig samen buiten zijn met vrienden of familie natuurlijk voorop. Maar het eten is natuurlijk ook belangrijk! Zorg ervoor dat eten dat niet lang buiten de koelkast bewaard kan worden niet in de volle zon komt te staan. Of nog beter: neem een koeltas mee. Hoge temperaturen zijn namelijk een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Bewaar daarom alles in de koelkast tot net voordat je de deur uitgaat. Bederfelijke hapjes (bijvoorbeeld eten dat vlees, vis of zuivel bevat) kun je het beste als eerste opeten.

Het is natuurlijk heel verleidelijk om alle etenswaren mooi uit te stallen op je picknickkleed voor een leuke foto op Instagram, maar het is beter om de bederfelijke producten te bewaren in een koeltas of koelbox met diepvrieselementen. Vergeet ook niet om onze handige zeepblaadjes mee te nemen, zodat je voor en na de picknick heel makkelijk je handen kunt wassen.

Bestek, borden en glazen

Het is altijd handig om een lijstje te maken van alles wat je mee wilt nemen tijdens een picknick. Op die manier weet je zeker dat je niets belangrijks vergeet. Natuurlijk staan bestek en glazen bovenaan de lijst, samen met servetten, een kurkentrekker en een flesopener. Papieren bordjes en papieren bekers kunnen handig zijn, al is dit niet de meest milieuvriendelijke optie. Het is daarom beter om zelf borden en glazen van huis mee te nemen, bijvoorbeeld van melamine.

please wait