Goedkoper dan in de winkel

Alles over de gezondheid van je ogen

Bij Vision Direct helpen we je graag de beste contactlenzen te vinden die er verkrijgbaar zijn. Daarnaast vinden we het natuurlijk belangrijk dat je bij ons terecht kunt voor al je vragen over de gezondheid van je ogen en de verzorging van je lenzen. Ons team van experts heeft daarom speciaal voor jou een aantal handige gidsen samengesteld over ooggezondheid. Handig als je voor het eerst lenzen gaat dragen, maar ook heel handig als je al jarenlang lenzen draagt.

Wat gebeurt er tijdens een oogtest?

Het is belangrijk om regelmatig je ogen te laten testen bij de opticien. Zo kom je erachter of je nog steeds de juiste sterkte lenzen draagt en of je voorschrift nog klopt. Ook kijkt een opticien naar de gezondheid van je ogen. In onze gids lees je hoe een oogtest wordt uitgevoerd en wat je daarbij kunt verwachten.

Een online oogtest

Een online oogtest is een handige manier om een idee te krijgen van je gezichtsvermogen. Met een paar klikken kun je op je computer of op je telefoon je gezichtsvermogen testen. Een online test is niet vergelijkbaar met een oogtest bij de opticien, maar het is een goede manier om te controleren of je wellicht lenzen of een bril nodig hebt. Op onze pagina over online oogtesten lees je er alles over.

Een oogtest voor kinderen

De gezondheid van kinderen is natuurlijk belangrijk. De gezondheid van hun ogen hoort daar ook bij. Het is belangrijk om vanaf jonge leeftijd de ogen van je kinderen te laten testen. In onze gids hierover lees je wat je kunt verwachten tijdens een oogtest voor je kind en hoe je je kind kunt voorbereiden op een oogmeting.

Wat is glaucoom?

Veel mensen hebben helaas glaucoom. Maar wat is glaucoom eigenlijk en wat zijn de symptomen? In onze gids over glaucoom lees je alles over de diagnose, de symptomen en de behandeling van glaucoom. Verlies van het gezichtsvermogen door glaucoom is blijvend. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met de behandeling van glaucoom.

Vermoeide ogen

Als je lang naar een beeldscherm kijkt, kun je last krijgen van vermoeide of branderige ogen. Het is dan een goed idee om deze oefeningen voor vermoeide ogen te doen. De oefeningen kosten weinig tijd, maar ze zijn enorm goed voor de gezondheid van je ogen.

Lenzen met een uv-filter

Het is altijd belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen uv-straling. Lenzen met een uv-filter helpen hierbij. Er zijn veel soorten contactlenzen verkrijgbaar die een uv-filter hebben. In onze gids over lenzen met een uv-filter lees je er alles over.

Wat is hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Lees dan onze pagina over hooikoorts, met informatie over de symptomen en de behandeling van hooikoorts. Ook lees je hier hoe je het beste met je hooikoortsklachten om kunt gaan als je lenzen draagt. Zo is het tijdens het hooikoortsseizoen extra belangrijk om je lenzen goed schoon te maken.

Wat is astigmatisme?

Heeft de opticien of oogarts je verteld dat je astigmatisme hebt, maar je hebt geen idee wat dat is? Wees gerust: astigmatisme is een veelvoorkomende afwijking aan het oog. Lees er alles over in onze gids over astigmatisme. Gelukkig is astigmatisme makkelijk te corrigeren met een bril of met contactlenzen (je hebt dan lenzen met een cilinder nodig).

Wat is conjunctivitis?

Conjunctivitis noemen we ook wel een ontstoken oog. Het is de medische term voor een ontstoken slijmvlies of bindvlies van het oog. Als je conjunctivitis hebt, heb je doorgaans last van een rood oog, een branderig gevoel en jeuk. Een wazig zicht en korstjes op je wimpers kunnen ook duiden op conjunctivitis. In onze gids over conjunctivitis lees je alles over de oorzaken, symptomen en behandeling van conjunctivitis.

Een trillend ooglid

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een trillend ooglid. Lees op onze pagina over een trillend ooglid alles over de symptomen en de mogelijke oorzaken. Als je vaak last hebt van een trillend ooglid, dan is het goed om te weten dat dit een veelvoorkomend probleem is. Als je last hebt van een trillend ooglid kun je gelukkig gewoon lenzen blijven dragen.

Wat is staar?

Staar is een oogaandoening die vaak voorkomt. Staar wordt ook wel 'cataract' genoemd. Je kunt staar aan één oog krijgen, maar ook aan beide ogen. In onze gids over staar lees je alles over de oorzaken, symptomen en behandeling van staar. Ook kun je hier meer lezen over de verschillende soorten staar.

Last van branderige ogen

Het is enorm vervelend als je last hebt van prikkende, branderige ogen, helemaal als je lenzen draagt. Als je last hebt van branderige ogen kan dit diverse oorzaken hebben. Lees alles over de symptomen en oorzaken van branderige ogen in onze handige gids.

Wat is bijziendheid?

Bijziendheid wordt ook wel myopie genoemd. Als je bijziend bent kun je voorwerpen die dichtbij zijn wel goed zien, maar je hebt moeite om iets ver weg goed te zien. Bijziendheid is een aandoening die wordt veroorzaakt door een onregelmatig gevormde oogbol of hoornvlies. Lees er alles over op onze pagina over bijziendheid.

Oogdruppels zonder conserveermiddel

Er zijn veel verschillende soorten oogdruppels op de markt. Een van die soorten is nu in opkomst: oogdruppels die geen conserveermiddelen bevatten. Deze oogdruppels zijn heel mild voor je ogen. Op onze website vind je meerdere soorten oogdruppels zonder conserveermiddel.

Computerogen

Je hebt vast wel eens gemerkt dat je last van je ogen krijgt als je veel naar een beeldscherm staart. Je ogen kunnen branderig, droog en geïrriteerd aan gaan voelen. Dit wordt ook wel ‘computerogen’ genoemd. Lees op onze pagina over computerogen alles over de oorzaken en de symptomen van computerogen en wat je het beste kunt doen om dit te voorkomen.

Wat is presbyopie?

Wordt het steeds moeilijker om een boek of een menukaart te lezen? Heb je onlangs de tekstgrootte op je telefoon aangepast? Als je dit herkent is de kans groot dat je presbyopie hebt, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Lees er alles over op onze pagina over presbyopie.

Twee verschillende kleuren ogen

Je oogkleur wordt bepaald door de hoeveelheid melanine in je oog. Wist je dat sommige mensen twee verschillende kleuren ogen hebben? Dat wordt heterochromie genoemd. Heterochromie is een zeldzame pigmentafwijking die ervoor zorgt dat beide ogen een andere kleur hebben.

Contactlenzen dragen na een staaroperatie

Gelukkig is een staaroperatie een relatief makkelijke ingreep. Maar wat gebeurt er na de staaroperatie? Kun je dan nog wel je lenzen dragen? Op onze pagina over contactlenzen dragen na een staaroperatie lees je er alles over.

De 20-20-20-regel voor je ogen

Onze ogen hebben het tegenwoordig zwaar te verduren, want we besteden steeds meer tijd op onze telefoon, tablet en op de laptop. Met de 20-20-20-regel kun je ervoor zorgen dat je ogen even rust krijgen. Ook kun je met deze eenvoudige regel bijziendheid voorkomen.

Wat is lichtschuwheid (fotofobie)?

Lichtschuwheid is een ander woord voor fotofobie. Als je fotofobie hebt krijg je last van je ogen wanneer je naar fel licht kijkt, zoals de zon een gloeilamp of vlammen van kaarsen. Mensen die last hebben van lichtschuwheid kunnen weinig of geen licht in hun ogen verdragen, licht kan zelfs als pijnlijk worden ervaren.

BETAALMOGELIJKHEDEN