Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Groene lenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Groene lenzen

  Heb je altijd al smaragdgroene ogen willen hebben? Dan zijn groengekleurde contactlenzen misschien wel wat voor jou. Topfabrikanten zoals FreshLook Colorblends en Air Optix Colors verkopen kleurlenzen in alle tinten groen, dus er is genoeg keus!

  Wat zijn groengekleurde contactlenzen?

  Groene ogen zijn zeldzaam, maar dankzij groene lenzen kan iedereen deze opvallende look een keer uitproberen. Ze zijn vooral geschikt voor het transformeren van lichte tinten blauw en grijs. Heb je lichtbruine ogen? Dan kunnen donkergroene tinten je ogen een coole kleurboost geven.

  Voor welke oogafwijkingen zijn groene lenzen geschikt?

  Als je last hebt van bijziendheid (myopie) of verziendheid (hyperopie) dan zijn ze voor jou. Fabrikanten zoals Ciba Vision/Alcon en CooperVision maken lenzen die comfortabel zitten, helder zicht bieden én je verschijning een dynamische boost geven. Groengekleurde contactlenzen zijn ook beschikbaar zonder correctie dus ook als je geen oogafwijking hebt, kun je deze opvallende look uitproberen.

  Waarom kiezen voor groene lenzen?

  Heb je een verkleedfeest op het programma staan waarbij je de look van een van je favoriete fictieve helden probeert na te bootsen? Dan kunnen groene kleurlenzen zorgen voor net dat beetje extra. Bovendien kun je ze gebruiken om het dagelijks leven wat dynamischer te maken door bijvoorbeeld je lichtgroene ogen meer diepte te geven of een keer te gaan voor lichtblauw of grijs. Er is van alles mogelijk!

  Advies bij het kiezen van groene lenzen

  Als je nog nooit lenzen hebt gedragen is het verstandig om van tevoren je ogen te laten meten. Je opticien kan je dan een voorschrift geven welke je kunt gebruiken bij het online bestellen van je lenzen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je voor een kleur kiest die je ogen complementeren. Als je hele donkere ogen hebt is de kans groot dat groene kleurlenzen niet zoveel verschil maken en kun je dus beter voor sterkere kleuren gaan. Met lichte ogen is er over het algemeen meer keus en kunnen donkere tinten helpen je natuurlijke kleur te accentueren.

  Soorten groene lenzen

  Bij het kiezen van kleurlenzen moet je in principe op twee dingen letten: het draagpatroon en de kleursterkte.

  • Lenzen voor kleurverbetering: kleurlenzen die je natuurlijke kleur accentueren.
  • Matte kleurlenzen: lenzen die je eigen kleur niet doorlaten en daarmee zorgen voor een dramatischer effect.
  • Daglenzen: lenzen die zijn ontworpen om slechts een dag te dragen en daarna weggegooid kunnen worden zodat je dagelijks fris en comfortabel zicht hebt.
  • Maandlenzen: lenzen die 30 opeenvolgende kunnen worden gedragen mits ze dagelijks goed worden gereinigd en opgeborgen.

  Onze populairste groene lenzen

  FreshLook Colorblends

  FreshLook Colorblends

  Deze maandlenzen bestaan in 3 verschillende groentinten en laten je natuurlijke kleur mooi uitkomen.

  FreshLook One Day

  FreshLook One Day

  Deze daglenzen kunnen na elk gebruik worden weggegooid en zijn daarom ideaal voor speciale gelegenheden. Ze zijn speciaal ontworpen om je natuurlijke kleur te accentueren of diepte toe te voegen.

  Air Optix Colors

  Air Optix Colors

  Met zowel donkere als lichte groentinten zijn deze maandlenzen geschikt voor zowel het accentueren als donker maken van je natuurlijke kleur.

  FreshLook Colors

  FreshLook Colors

  Deze matte kleurlenzen hebben grote invloed op je natuurlijke kleur en kunnen als maandlenzen worden gedragen.

  Expressions Colors

  Expressions Colors

  Met deze comfortabele maandlenzen van CooperVision heb je de keuze uit twee tinten groen.

  Aanvullende informatie

  Als je advies nodig hebt over hoe je online contactlenzen kunt bestellen, neem dan contact op met onze klantendienst. Wij zijn bereikbaar via service@visiondirect.be, telefoon (02 550 36 68) en webchat. Meer informatie over bestellen bij Vision Direct? Bekijk dan onze handige gidsen.