🥇 GRATIS proeflenzen 🥇 Probeer nu

Grijze lenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Groene lenzen

  Grijze contactlenzen zijn gekleurde lenzen met een tint die je natuurlijke oogkleur beter laat uitkomen. Doordat het een vrij lichte tint is werken ze het beste bij lichte ogen, maar ook bij donkere ogen kunnen grijze lenzen met een extra sterke tint een mooi effect hebben.

  Voor welke oogafwijkingen zijn grijze lenzen geschikt?

  Grijze lenzen zijn geschikt voor zowel bij- als verziendheid en worden aangeboden door verschillende topfabrikanten. Zo kun je dus van comfortabel, helder zicht genieten en je ogen tegelijkertijd meer laten opvallen. Je kunt ook voor grijze kleurlenzen kiezen als je normaal gesproken geen lenzen draagt maar het leuk vindt om eens te experimenteren. Ga in dat geval voor kleurlenzen zonder sterkte.

  Waarom kiezen voor grijze kleurlenzen?

  Als je op zoek bent naar een mooie, subtiele tint om je dagelijkse look een kleine boost te geven, zijn grijze kleurlenzen voor jou. Omdat grijze lenzen zo zeldzaam zijn zullen ze je look al snel doen opvallen. Ze zijn ook zeer geschikt voor verkleedfeestjes en carnaval. Als je je favoriete fictieve held probeert te imiteren kunnen grijze lenzen net voor dat speciale effect zorgen. Ze zijn verkrijgbaar als daglenzen en dus uiterst geschikt voor enkel gebruik bij speciale gelegenheden.

  Advies bij het kiezen van grijze kleurlenzen

  Als je nog nooit lenzen hebt gedragen is het verstandig om van tevoren je ogen te laten meten. Je opticien kan je dan een voorschrift geven welke je kunt gebruiken bij het online bestellen van je lenzen.

  Bij het kiezen van grijze lenzen is het ook belangrijk om te onthouden dat je eigen oogkleur het uiteindelijk effect zal beïnvloeden. Waar het effect bij lichte ogen al snel groot is, heb je bij donkere ogen een hele sterke tint nodig om echt een verschil te zien.

  Soorten grijze lenzen

  Grijze contactlenzen zijn beschikbaar met verschillende sterktes, kleurtinten en draagpatronen.

  • Lenzen voor kleurverbetering: speciaal ontworpen om je natuurlijke kleur een subtiele boost te geven.
  • Matte kleurlenzen: lenzen met een sterke kleur die je eigen kleur niet doorlaten en dus een groter effect hebben.
  • Maandlenzen: lenzen die 30 opeenvolgende kunnen worden gedragen mits ze dagelijks goed worden gereinigd en opgeborgen.
  • Daglenzen: lenzen speciaal gemaakt om voor één dag te dragen zodat je elke dag een nieuw, fris paar kunt indoen.

  Onze populairste grijze lenzen

  FreshLook Colorblends

  FreshLook Colorblends

  Deze maandlenzen zijn verkrijgbaar in twee grijstinten en zijn ideaal voor een subtiele verheldering van je eigen oogkleur.

  FreshLook One Day

  FreshLook One Day

  Deze daglenzen met kleur zijn perfect wanneer je op zoek bent naar kleurlenzen voor slechts een dag of avond, aangezien ze speciaal zijn ontworpen voor enkel gebruik.

  Air Optix Colors

  Air Optix Colors

  Deze supercomfortabele lenzen met verhelderingstint zijn uitstekend voor het accentueren van je lichte ogen en zijn geschikt voor dagelijks gebruik tot wel 30 opeenvolgende dagen.

  FreshLook Colors

  FreshLook Colors

  Deze matte lenzen hebben een extra diepe grijstint waardoor ze uiterst geschikt zijn voor donkere ogen.

  Expressions Colors

  Expressions Colors

  Deze maandlenzen van CooperVision accentueren je ogen en houden vocht vast waardoor ze de hele dag door comfortabel aanvoelen.

  Aanvullende informatie

  Als je advies nodig hebt over hoe je online contactlenzen kunt bestellen, neem dan contact op met onze klantendienst. Wij zijn bereikbaar via service@visiondirect.be, telefoon (02 550 36 68) en webchat. Meer informatie over bestellen bij Vision Direct? Bekijk dan onze handige gidsen.