Zorg in de winter goed voor je ogen en lenzen

dinsdag 28 januari 2020 door Vision Direct

Vrouw met muts en sjaal in winters weer

Tijdens de wintermaanden kan het weer van invloed zijn op je ogen en hoe je contactlenzen aanvoelen. Wij hebben daarom meerdere tips voor je verzameld zodat je ogen ook tijdens de winter prettig voelen.

Geen droge ogen deze winter

Draag een ander soort contactlens

Maandlenzen zijn lenzen die doorgaans een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Als je maandlenzen draagt moet je elke avond je lenzen goed schoonmaken en bewaren in een lenzendoosje met lenzenvloeistof. Geen probleem natuurlijk, maar tijdens de winter kun je snel last krijgen van tranende of jeukende ogen vanwege de koude lucht. Het kan dan prettiger zijn om daglenzen te dragen. Met daglenzen gebruik je elke ochtend een nieuw, schoon setje contactlenzen. Dus als je lenzen gedurende de dag niet prettig aanvoelen, kun je ze gewoon weggooien en later weer nieuwe lenzen indoen. Overschakelen naar daglenzen kan een goede manier zijn om zo min mogelijk last te hebben van de koude lucht tijdens de winter.

Vermijd warme, droge lucht

Natuurlijk is er niets gezelliger dan de verwarming op volle toeren te laten draaien wanneer het buiten koud en guur is. Maar door de verwarming heel hoog te zetten, kan de lucht heel droog worden. En helaas worden je contactlenzen dan ook droog! Je lenzen en ogen voelen daardoor niet prettig meer aan. Ook kunnen je ogen rood worden. Kies er daarom deze winter voor om een extra trui te dragen als je thuis bent of lekker met een dekentje op de bank te gaan zitten. Op die manier krijg je geen last van de droge lucht.

Oogdruppels helpen!

Merk je dat je in de winter snel last hebt van droge ogen? Dan bieden oogdruppels uitkomst. Probeer bijvoorbeeld onze exclusieve everclear oogdruppels. Deze oogdruppels zijn perfect voor gevoelige droge ogen en hebben daarnaast ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Focus je deze maand op je gezondheid

Flesjes oogdruppels voor droge ogen

Bescherm je ogen

Een warme omgeving zonder frisse lucht is helaas de perfecte situatie voor de groei van bacteriën. Om gezond te blijven (en ook om je ogen te beschermen tegen infecties), wordt aangeraden om elke dag de ramen even open te zetten om het huis goed te ventileren. Hou de temperatuur van je huis overdag stabiel.

Blijf gehydrateerd

De huid rondom je ogen beschermt je ogen. Deze huid is de dunste huid van je lichaam en is daardoor erg gevoelig. Drink elke dag 1 á 2 liter water, op die manier blijft je huid goed gehydrateerd. Gebruik een milde hypoallergene oogcrème om de huid rondom je ogen fris en gehydrateerd te houden. Het zijn kleine dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de huid rondom je ogen (en daardoor ook de ogen zelf) prettig aanvoelt.

Jeukende of tranende ogen? Niet wrijven

Door droge lucht kunnen je ogen onprettig en soms zelfs wat 'korrelig' en pijnlijk aanvoelen. Dit wordt vaak nog verergerd als je grieperig bent. Probeer om niet in je ogen te wrijven, want dat maakt de jeuk vaak alleen maar erger. Ook kun je dan je contactlenzen uit je ogen wrijven. Je kunt de jeuk verlichten met everclear oogdruppels. Deze oogdruppels zijn heel makkelijk aan te brengen en zorgen meteen voor verlichting. Natuurlijk kun je deze oogdruppels gebruiken in combinatie met zachte lenzen.

Bescherm je ogen als je naar buiten gaat

Blonde vrouw met roze jas en blauwe sjaal en muts in de sneeuw

Uv-bescherming

Of je nu op wintersport gaat of gewoon thuis blijft: vergeet je huid en je ogen niet te beschermen tegen uv-stralen. We worden namelijk het hele jaar door blootgesteld aan uv-A-stralen en uv-B-stralen, zelfs op dagen dat het bewolkt is. Veel van onze contactlenzen hebben daarom een filter dat je ogen beschermt tegen uv-stralen. Dit helpt om je ogen te beschermen tegen de zon. Vergeet natuurlijk ook niet om je huid te beschermen met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Skibril

Als je op wintersport gaat, draag dan altijd een goede skibril. Het is belangrijk om een skibril te gebruiken die je ogen optimaal beschermt tegen schadelijke uv-stralen.

Voorkom vermoeide ogen

Computers maken een groot deel uit van ons leven. Vaak zitten we dan ook de hele dag achter een computerscherm of gebruiken we onze smartphone. Dit kan snel zorgen voor vermoeide ogen. En in de winter kun je daar nog meer last van krijgen dan normaal. Probeer daarom om vermoeide ogen te voorkomen: ga even de deur uit in je lunchpauze, probeer regelmatig even niet naar je computerscherm te kijken en kijk een half uur voordat je gaat slapen niet meer op je telefoon.

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt over hoe je het beste voor je ogen en je lenzen kunt zorgen, kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Onze klantendienst staat zes dagen per week voor je klaar. Je kunt ons bellen op 02 550 36 68 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur) of stuur een e-mail naar service@visiondirect.be. Of chat met ons op de live chat op deze website.

please wait