Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Zorg in de winter goed voor je ogen en lenzen

dinsdag 10 januari 2023 door Vision Direct

Vrouw met muts en sjaal in winters weer

Tijdens de wintermaanden kan het weer van invloed zijn op je ogen en hoe je contactlenzen aanvoelen. Wij hebben daarom meerdere tips voor je verzameld zodat je ogen ook tijdens de winter prettig voelen.

Geen droge ogen deze winter

Stap over op een anders soort contactlens

Als je maandlenzen draagt en je hebt in de winter snel last van geïrriteerde of tranende ogen dan kan het helpen om over te stappen op daglenzen. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Aan het eind van de dag gooi je de lenzen weg en de volgende ochtend gebruik je weer nieuwe contactlenzen. Het voordeel van daglenzen is dus ook dat je geen lenzenvloeistof of lenzendoosje meer nodig hebt.

Vermijd warme, droge lucht

Natuurlijk is er niets gezelliger dan de verwarming op volle toeren te laten draaien wanneer het buiten koud en guur is. Maar door de verwarming heel hoog te zetten, kan de lucht heel droog worden. En helaas worden je contactlenzen dan droog! Je lenzen en ogen voelen daardoor niet prettig meer aan. Ook kunnen je ogen rood worden. Kies er daarom deze winter voor om een extra trui te dragen als je thuis bent of lekker met een dekentje op de bank te gaan zitten. Op die manier krijg je geen last van de droge lucht.

Oogdruppels helpen!

Merk je dat je in de winter snel last hebt van droge ogen? Dan bieden oogdruppels uitkomst. Probeer bijvoorbeeld onze exclusieve everclear oogdruppels. Deze oogdruppels zijn perfect voor gevoelige droge ogen en hebben daarnaast ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bestel everclear oogdruppels

Oogdruppels hydrateren je ogen. Door het gebruik van oogdruppels voelen je lenzen meteen weer prettiger en comfortabeler aan. Je hoeft dus geen last te krijgen van pijnlijke of droge ogen als je in de kou de deur uit gaat.

Focus op je gezondheid

Flesjes oogdruppels voor droge ogen

Bescherm je ogen

Een warme omgeving zonder frisse lucht is helaas de perfecte situatie voor de groei van bacteriën. Om gezond te blijven (en ook om je ogen te beschermen tegen infecties), wordt aangeraden om elke dag de ramen even open te zetten om het huis goed te ventileren. Hou de temperatuur van je huis overdag stabiel.

Blijf gehydrateerd

De huid rondom je ogen beschermt je ogen. Deze huid is de dunste huid van je lichaam en is daardoor erg gevoelig. Drink elke dag 1 á 2 liter water, op die manier blijft je huid goed gehydrateerd. Gebruik een milde hypoallergene oogcrème om de huid rondom je ogen fris en gehydrateerd te houden. Het zijn kleine dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de huid rondom je ogen (en daardoor ook de ogen zelf) prettig aanvoelt.

Jeukende of tranende ogen? Niet wrijven

Door droge lucht kunnen je ogen onprettig en soms zelfs wat 'korrelig' en pijnlijk aanvoelen. Probeer om niet in je ogen te wrijven, want dat maakt de jeuk vaak alleen maar erger. Ook kun je dan je contactlenzen uit je ogen wrijven. Je kunt de jeuk verlichten met everclear oogdruppels. Deze oogdruppels zijn heel makkelijk aan te brengen en zorgen meteen voor verlichting. Natuurlijk kun je deze oogdruppels gebruiken in combinatie met zachte lenzen.

Bescherm je ogen als je naar buiten gaat

Blonde vrouw met roze jas en blauwe sjaal en muts in de sneeuw

Uv-bescherming

Ook in de winter is het belangrijk om je huid en je ogen te beschermen tegen uv-stralen. We worden namelijk het hele jaar door blootgesteld aan uv-A-stralen en uv-B-stralen, zelfs op dagen dat het bewolkt is. Veel van onze lenzen hebben daarom een uv-filter dat je ogen helpt beschermen tegen uv-stralen. Dit helpt om je ogen te beschermen tegen de zon. Vergeet natuurlijk ook niet om je huid te beschermen met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Kies bijvoorbeeld voor Acuvue Oasys. Deze zachte tweewekelijkse lens staat bekend als eens lens met de meest comfortabele pasvorm die je kunt vinden. Dit dankzij de geavanceerde Hydraclear Plus-technologie van Johnson & Johnson.

Voorkom vermoeide ogen

Computers maken een groot deel uit van ons leven. Vaak zitten we dan ook de hele dag achter een computerscherm of gebruiken we onze smartphone. Dit kan snel zorgen voor vermoeide ogen, dit wordt ook wel computerogen genoemd. En in de winter kun je daar nog meer last van krijgen dan normaal. Probeer daarom om vermoeide ogen te voorkomen: ga de deur uit in je lunchpauze, probeer regelmatig even niet naar je computerscherm te kijken en kijk een half uur voordat je gaat slapen niet meer op je telefoon.

Onze beste daglenzen: everclear ADM

everclear ADM

Deze everclear ADM daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze lenzen hebben een hoog watergehalte, waardoor je ogen de hele dag comfortabel voelen. De lenzen beschikken over een uv-filter, dit helpt je ogen te beschermen tegen de zon. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Heel makkelijk en hygiënisch dus!

Deze zachte lenzen zijn heel geschikt als je voor het eerst lenzen gaat dragen, maar natuurlijk ook als je al jarenlang aan lenzen gewend bent.

Ontdek everclear ADM

Vragen over contactlenzen?

Als je vragen hebt over hoe je het beste voor je ogen en je contactlenzen kunt zorgen, kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Onze klantendienst staat zes dagen per week voor je klaar. Je kunt ons bellen op 0800 72171 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 19.00 uur) of stuur een e-mail naar service@visiondirect.be. Of chat met ons op de live chat op deze website.

please wait