Bekijk de wereld door de ogen van je baby

maandag 29 februari 2016 door Hidde Rupp

Baby’s doen er een jaar over voordat ze net zo goed zien als wij. Vraag je je wel eens af hoe je baby jou en de wereld op dit moment ziet? Met de nieuwe online tool van Vision Direct kun je de wereld bekijken door de ogen van je baby.

Met deze leuke tool leren ouders hoe het zicht van hun baby zich in het eerste jaar ontwikkelt. Wat ziet jouw baby op dit moment en hoe kun je hem/haar het beste stimuleren? Wij hopen dat ouders hun baby beter leren begrijpen door ze een indruk te geven van de wereld door de ogen van hun kind.

Probeer hier de ‘Wat ziet mijn baby? tool’

Wat is de ‘Wat ziet mijn baby? tool’

Met deze interactieve tool kunnen ouders begrijpen hoe het gezichtsvermogen van hun baby zich gedurende hun eerste jaar ontwikkelt. Vul de leeftijd van je baby in en je krijgt je een indruk van hun gezichtsveld, diepteperceptie en kleurwaarneming. Schuif de knop naar voren of naar achteren en de scherpte en de kleur van het beeld veranderen.

Deze tool is ontwikkeld onder leiding van onze hoofdopticien Brendan O’Brien die gedurende 20 jaar in de sector veel leerde over de vroege ontwikkeling van het gezichtsvermogen. Tijdens de lancering zei hij:

“We hopen dat dit ouders helpt te begrijpen hoe het zicht van hun baby zich gedurende deze belangrijke fase ontwikkelt. De tool biedt ook handige tips waarmee ouders hun baby kunnen helpen zich op een object te concentreren, het te volgen en kleuren te herkennen.”

Hoe werkt de ‘Wat ziet mijn baby? tool’

De digitale tool heeft een schuifknop waarmee je de stadia in de zichtontwikkeling van een baby kunt doorlopen. Stapje voor stapje veranderen de scherpte en de kleur van de voorgrond, de achtergrond en het middengebied. Een pasgeboren baby ziet de wereld bijvoorbeeld alleen in zwart-wit, terwijl een baby van twee maanden al heldere primaire kleuren kan herkennen.

De tool biedt ook handige tips waarmee ouders hun baby kunnen helpen zich op een object te concentreren, het te volgen en kleuren te herkennen.” Bij een pasgeboren baby moet je op 15-20 cm afstand blijven als je herkenning wilt stimuleren. Zodra je baby één tot twee maanden oud is, kun je het focussen en het volgen van de ogen stimuleren door dichtbij een contrastrijk object te bewegen.

Meer over zicht en ooggezondheid

Vision Direct wil als toonaangevende online-aanbieder van contactlenzen in Europa graag bijdragen aan de informatie op het gebied van zicht, ooggezondheid en oogverzorging.

We werken constant aan de ontwikkeling van onze kennisbibliotheek op het gebied van zicht en oogverzorging. Daar leer je bijvoorbeeld hoe het menselijk oog werkt, hoe je je contactlenzen in optimale conditie houdt en hoe je ooginfecties voorkomt.

Het laatste nieuws over Vision Direct vind je op Twitter, Facebook en Google Plus.

please wait