Vijf tips voor mooiere ogen

maandag 1 augustus 2016 door Anne-Marie Van den Bossche
Vrouwengezicht met twee schijfjes komkommer bij haar ogen

Wanneer denk jij aan je ogen? De kans dat je er enkel aan denkt wanneer je oogmake-up aanbrengt, is groot. Toch is het essentieel om de gevoelige huid rondom je ogen te verzorgen. Om je ogen nog meer te laten stralen geven we je hier enkele tips.

1. Vitamine A en C

Een gezond eetpatroon volgen, met voldoende vitamines en mineralen, is belangrijk. Van alle vitamines die we nodig hebben, zijn het vooral vitamine A en C belangrijk voor onze ogen. Deze vitamines vind je in groene groentes, wortels en citrusvruchten. Samen met deze natuurlijke vitamines zorgen oogvitamines, zoals Ocuvite Complete met extra omega-3-vetzuren, luteïne en zeaxanthine, ervoor dat je ogen en de huid rondom je ogen gezond blijven en stralen.

2. Water en kruidenthee

Voldoende water drinken en je lichaam goed hydrateren is belangrijk voor je gezondheid. Dit doe je door minstens acht glazen water per dag te drinken, die je kan afwisselen met kruidenthee. Zo zorg je er niet alleen voor dat je huid gezond blijft, je zorgt er ook voor dat je traanvocht op peil blijft en je je ogen gehydrateerd. Door genoeg water te drinken, verminder je de donkere kringen onder je ogen.

3. Theezakjes

Voelen jouw ogen wel eens opgeblazen aan? Gebruik dan eens theezakjes om ze te ontzwellen. Leg ze na gebruik in de koelkast en leg ze op je ogen om de huid te ontzwellen wanneer ze afgekoeld zijn. De cafeïne in de theezakje zorgt voor een verkwikkend effect!

4. Rozenwater

Een stralende, gezonde huid is alles bepalend voor je uitstraling. Wanneer je ogen droog aanvoelen, doe je oogdruppels in. Maat wat als de huid rondom je ogen onvoldoende is gehydrateerd? Doe dan wat rozenwater op een watje dat je op de huid onder je ogen legt. Je zal zelf zien dat je huid in een oogwenk straalt!

5. Komkommerschijfjes

De komkommerschijfjes zijn dé klassieker en hebben hun waarde al bewezen in verschillende spa’s en doe-het-zelf schoonheidsbehandelingen. De kans dat je deze methode zelf al eens probeerde, is dus groot. En gelijk heb je! Op deze manier verdwijnen donkere kringen onder je ogen als sneeuw voor de zon en de komkommerschijfjes hydrateren je huid, zodat deze weer fris en gezond oogt. Verzorg je ogen effectief en eenvoudig: schil een komkommer, snij deze in schijfjes en relax terwijl je ogen en huid genieten van deze verfrissende hydratatie.

please wait