Met multifocale lenzen geen leesbril meer nodig

woensdag 3 april 2019 door Vision Direct

Stel leest boek op de bank

Merk je dat het lezen van boeken en kranten steeds moeilijker gaat? En moet je een tijdje staren voordat je ziet wat er in die kleine letters op een verpakking staat? Dat klinkt alsof je toe bent aan multifocale contactlenzen. Multifocale lenzen zijn ontworpen om je zicht te corrigeren als je last hebt van presbyopie (ouderdomsverziendheid). Multifocale lenzen zijn dé oplossing als je niet steeds een leesbril op en af wilt doen.

Vrouw heeft problemen met lezen boek

Multifocale lenzen

Als we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: het wordt steeds moeilijker om kleine lettertjes te lezen. Maar wist je dat je dan in plaats van een leesbril aan te schaffen gewoon lenzen kunt dragen om je zicht te corrigeren?

Multifocale contactlenzen zijn contactlenzen die geschikt zijn voor mensen die naast hun vertesterkte een aparte leessterkte nodig hebben. De lenzen combineren beide sterktes in één lens, zodat je zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien. Dus of je nou een boek leest, achter de computer zit of in de auto rijdt: deze lenzen zijn geschikt voor alle situaties.

Handen met een bril en een lenzenbakje

Wennen aan multifocale lenzen

Hou er rekening mee dat als je niet gewend bent om lenzen te dragen, dat het even kan duren om je ogen te laten wennen aan deze contactlenzen. Je hersenen moeten namelijk wennen aan het afwisselend scherpstellen voor veraf en dichtbij. Maar als je het de tijd geeft, zul je merken dat je daarna niets meer anders wilt.

Multifocale contactlenzen zijn er voor iedereen. Of je voorkeur nu uitgaat naar maandlenzen, daglenzen of weeklenzen: al deze soorten contactlenzen zijn beschikbaar als multifocale lenzen. Als je merkt dat je last hebt van ouderdomsverziendheid, is het belangrijk om dit te corrigeren. Als je hier te lang mee wacht, kun je namelijk last krijgen van hoofdpijn.

Varifocaal en multifocaal

De termen ‘varifocaal’ en ‘multifocaal’ worden vaak door elkaar heen gebruikt. Beide woorden hebben dezelfde betekenis, maar de meest gangbare term is ‘multifocaal’. Doordat er verschillende sterktes in één lens zijn ingebouwd, kunnen multifocale lenzen zowel bijziendheid als verziendheid corrigeren.

Verschil met torische lenzen

Multifocale lenzen worden nog wel eens verward met torische lenzen. Maar torische lenzen zijn bedoeld om astigmatisme te corrigeren, een veelvoorkomend zichtprobleem in dezelfde categorie als bijziendheid of verziendheid.

Gratis bezorging van multifocale lenzen

Wil je multifocale lenzen gaan dragen? Wij hebben verschillende soorten multifocale lenzen op voorraad. Met ons ruime assortiment heb je de keuze uit lenzen in alle soorten en maten. En bestel je voor meer dan 69? Dan profiteer je bij Vision Direct van GRATIS bezorging.

please wait