Feest zorgeloos op de festivalweide met je lenzen in

dinsdag 20 juni 2017 door Vision Direct
Publiek tijdens een muziekfestival

Hoewel het festival seizoen al een tijdje bezig is, geven we je graag tips om volop te genieten van de festivalzomer en om van ieder festival een onvergetelijke ervaring te maken.

Kies voor daglenzen

Tenzij je aan glamping doet, zijn festivals niet de meest hygiënische plaatsen om te kamperen en contactlenzen te dragen. Schakel over op daglenzen als je maandlenzen draagt. Die moet je niet dagelijks reinigen en goed verzorgen en kunnen na gebruik dus meteen de vuilbak in. Voor je daglenzen koopt, raden we je aan om je opticien om advies te vragen of die voor jou geschikt zijn. Vergeet niet voldoende lenzen mee te nemen, een extra paar daglenzen meenemen is een goed idee.

Neem een lenzendoosje mee

Dit klinkt wat raar in combinatie met daglenzen, maar wanneer er vuil op je lenzen zit is het handig om ze snel te kunne reinigen. De bodem van een lenzendoosje is voldoende groot om dit te doen. Maak je handen wel eerst proper met antibacteriële gel voor dat je je lenzen in doet. Laat de gel eerst goed intrekken vooraleer je je lenzen aanraakt.

Drink voldoende water

Zon en zomerdrankjes hebben meer invloed op je ogen dan je denkt. Wanneer je gedehydreerd raakt worden je ogen nog sneller droog en gaan ze jeuken en irriteren. Dit kan snel opgelost worden met een flesje oogdruppels die extra vocht aan je oogoppervlak toevoegen. Let steeds op dat je de oogdruppels in combinatie met je lenzen mag gebruiken. Om dehydratatie te vermijden drink je best acht glazen water per dag. Zorgt ook dat je steeds een flesje bij de hand hebt wanneer je op het festival bent.

Bescherm je huid én je ogen met een uv-filter

Niets is fijner dan zonnig weer tijdens het festival, maar zorg er wel voor dat je hierop bent voorbereid. Omdat uv-stralen even schadelijk zijn voor je ogen als voor je huid, is investeren in een goede zonnebril essentieel. Bescherm je ogen tegen schadelijke zonnestralen door lenzen met uv-bescherming te combineren met een goede zonnebril.

Neem een reisverpakking mee

Reinigingsvloeistoffen en contactlenzen in een reisverpakking zijn een goede investering wanneer je naar een festival of op reis gaat. Omdat ze een klein formaat hebben, passen ze in je rugzak.

Bekijk hieronder onze reisverpakkingen

please wait