Zo overleef je de zomer met contactlenzen

dinsdag 5 juni 2018 door Vision Direct

Zo overleef je de zomer met contactlenzen

De zon laat zich steeds vaker zien en langzaam maar zeker komt de zomer dichterbij, maar hoe kun je er voor zorgen dat je je ogen de hele zomer lang comfortabel en prettig laat aanvoelen? Dit zijn onze 5 toptips voor het dragen van contactlenzen tijdens de zomer.

1. Ga UV-straling uit de weg

UV-straling is niet alleen heel schadelijk voor je huid; het kan ook je ogen flink aantasten. Daarom is het belangrijk dat je – net zoals je je huid goed insmeert met zonnebrandcrème – je ogen beschermt met een zonnebril of lenzen met UV-blokkeringstechnologie. Of nog beter: allebei. Hoewel de meeste contactlenzen UV-straling tot op zekere hoogte wel tegenhouden, is dit iets waar je eigenlijk niet te ver in kan gaan.

2. Kies de juiste zonnebrandcrème

Als er per ongeluk wat zonnemelk in je ogen komt voelt dat niet altijd even prettig. Dit komt vooral doordat sommige merken vrij chemisch zijn waardoor je ogen snel gaan irriteren. Door te zoeken naar een merk dat milde, doch effectieve crème verkoopt voorkom je dat probleem al snel. Bovendien is het verstandig om je lenzen pas in te doen wanneer je je gezicht al hebt ingesmeerd, aangezien zo de kans dat het überhaupt in je ogen terecht komt een stuk kleiner is.

3. Houd je ogen goed vochtig

Airconditioning, zon en hitte zijn allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je ogen droog worden en geïrriteerd aanvoelen. Om je ogen de hele dag door fris aan te laten voelen is het een goed idee om regelmatig oogdruppels te gebruiken. Kies daarbij wel voor oogdruppels die het beste passen bij jouw persoonlijke klachten.

4. Doe je lenzen uit voor het zwemmen

Bij warm weer is niets zo verfrissend als een duik in het water, maar alle lensdragers zullen weten dat zwemmen met lenzen in allesbehalve ideaal is. Niet alleen kan het water er voor zorgen dat je lenzen groter worden en dus oncomfortabel gaan zitten; bij een diepe duik kan je lens er ook vrij eenvoudig uitvallen. Toch geen prettig idee om zonder helder zicht te zwemmen? Ga dan voor een zwembril op sterkte. Je opticien kan je daar vast en zeker meer over vertellen.

5. Houd een reissetje bij de hand

Mocht er toch onverhoopt iets misgaan, is het altijd fijn om oogdruppels, lenzenvloeistof en andere benodigdheden bij de hand te hebben. Een speciaal reissetje zorgt ervoor dat je deze producten gemakkelijk mee kunt nemen waardoor je niet eens zult merken dat je ze bij je hebt.

please wait