Contact houden met je vrienden tijdens de lockdown

maandag 4 mei 2020 door Vision Direct

Drie vrouwen hebben een videogesprek

Wie had er ooit gedacht dat we de wereld zouden kunnen helpen door thuis te blijven? Inmiddels zijn we allemaal al een beetje gewend aan deze nieuwe situatie. Netflix is populairder dan ooit en veel mensen spelen Animal Crossing om de verveling tegen te gaan. Maar helaas kan deze zelfisolatie zwaar zijn voor je mentale gezondheid.

Gelukkig hebben we internet en hoef je je dus niet helemaal van de buitenwereld af te sluiten. Er zijn nu enorm veel manieren om in contact te blijven met je vrienden en familie. We hebben daarom een lijst samengesteld met verschillende manieren waarop je op een leuke manier contact kunt houden met iedereen die je dierbaar is.

1. Word beroemd op TikTok

Zelf dansjes verzinnen op TikTok is vooral heel populair onder tieners. Je hebt vast wel eens zo'n dansje voorbij zien komen op Instagram, Facebook of Twitter. Door de zelfisolatie zijn gezinnen nu gedwongen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het kan dan natuurlijk heel leuk zijn om samen een leuke dansroutine uit te proberen. Veel gezinnen hebben daarom het populaire dansje gedaan bij het nummer 'Blinding Lights' van The Weeknd. Het is een leuke manier om lichaamsbeweging te krijgen en tijd door te brengen met je familie.

2. Fashion challenge

Tijd voor een fashion challenge! Doe samen met je vrienden een challenge van een week waarbij je elke dag een ander thema uitkiest (bijvoorbeeld Downton Abbey, Friends of films uit de jaren negentig). Elke ochtend doe je een outfit aan die in het thema past. Je vrienden doen dit ook en vervolgens sturen jullie elkaar een foto of video van je outfit. Het is een leuke en creatieve activiteit. En tegelijkertijd is het een goede manier om gemotiveerd te blijven om elke dag een leuke outfit te dragen in plaats van rond te blijven lopen in je joggingbroek.

3. De nieuwe manier van daten

Ook in deze tijd kun je natuurlijk prima gaan daten als je single bent! Datingapps zijn nog nooit zo drukbezocht als nu. Singles hebben enorm creatieve manieren gevonden om tijdens deze uitbraak van het coronavirus toch nog te kunnen daten. FaceTime, voiceberichtjes, chatten of een Netflix party: er zijn veel manieren om op afstand samen tijd door te kunnen brengen. Het is bijna net zoals je dat zou doen toen je nog gewoon met elkaar af kon spreken. Veel vrijgezellen geven aan dat deze manier van daten eigenlijk ook wel z’n voordelen heeft. Je leert elkaar eerst écht kennen voordat je elkaar ontmoet. En wie weet heb je over tien jaar wel een leuk verhaal om aan je kinderen te vertellen over hoe jullie elkaar hebben ontmoet.

Een vrouw speelt gitaar achter een laptop

4. Online bordspellen spelen

Van Pictionary tot Cards Against Humanity: er zijn enorm veel manieren om je favoriete spelletje online met je vrienden te spelen. Onze favoriet is Skribbl, een online pictionary game waarbij je in privékamers met je vrienden kunt spelen. Maar als je wilt kun je ook spelen met mensen die je niet kent. Spreek bijvoorbeeld af om een half uur na werktijd met je vrienden dit spel te spelen. Op die manier heb je overdag iets om naar uit te kijken. Wat kan helpen om je aan een goed werkschema te houden.

5. Netflix party

Mis je het om samen met je vrienden op de bank te kijken naar een leuke serie of film op Netflix? Dan is Netflix Party de oplossing! Met deze plugin kijk je naar Netflix en zie je tegelijkertijd een chatscherm in beeld. Zo kun je samen met je vrienden tijdens het kijken commentaar geven op de film of serie die je tegelijkertijd kijkt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de plugin te installeren in je browser. Laat je vrienden hetzelfde doen, spreek een tijd af om samen iets te kijken, pak er een zak chips bij en je filmavond kan beginnen!

6. Doe een bekend schilderij na

Hoewel dit natuurlijk niet een leuke periode is, merk je wel dat deze situatie bij veel mensen zorgt voor creatieve ideeën. Zo zijn er nu veel mensen die thuis op een heel creatieve manier bekende schilderijen nabootsen. Kijk maar eens op het Instagramaccount Tussen Kunst en Quarantaine. Daag je vrienden uit om hetzelfde te doen en doe met drie objecten die je in huis hebt een schilderij na. Op Instagram en Twitter kun je veel inspiratie vinden om dit op een creatieve manier te doen. Je kunt hier natuurlijk ook een leuke challenge van maken met vrienden of familie: laat iedereen een schilderij nabootsen en kies samen een winnaar! Het is een leuke manier om echt even iets anders te doen dan naar een tv, laptop of telefoon staren.

7. Online karaoke

Wie houdt er nu niet van een avond uit met karaoke? Plan daarom een online karaoke-avond waar je vanuit je luie stoel van kunt genieten! Het is heel makkelijk om dit te organiseren: het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met een video-app (zoals bijvoorbeeld Zoom of Houseparty). Ga vervolgens naar de website watch2gether.com om de karaoketeksten te delen met je groep. En zing daarna heerlijk met z’n allen de longen uit je lijf. Zingt iemand net iets te hard mee met dat ene nummer van Céline Dion? Dan kun je natuurlijk gewoon het volume wat lager zetten!

8. Blijf sporten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is belangrijk om nu te blijven sporten. Actief blijven is de beste manier om je lichamelijk en geestelijk zo goed mogelijk te voelen. Maar in je eentje trainen kan natuurlijk saai worden. Als je het moeilijk vindt om de motivatie te vinden, plan dan een groepstraining met je vrienden. Start de training van je keuze op watch2gether.com, videobel je vrienden en doe samen tegelijkertijd een workout. Als je liever alleen traint, dan kun je met je vrienden afspreken om bijvoorbeeld een YouTube-workout te doen. Veel fitness-accounts hebben zogenaamde 30-days-challenges, waarbij je elke dag bepaalde oefeningen doet. Spreek met je vrienden af om dit te doen en motiveer elkaar om het vol te blijven houden. Je kunt dan ‘s avonds samen op FaceTime onder het genot van een glas wijn bespreken hoe jouw training vandaag is gegaan.

please wait