Lenzen voor droge ogen

Doordat lenzen verhinderen dat er zuurstof aan het oog komt, hebben lensdragers meer last van droge ogen. Hoewel lenzen vandaag meer zuurstofdoorlatend zijn, kan je als lensdrager tegen het einde van de dag toch last hebben van branderige of droge ogen.

Omdat sommige lensdragers veel hinder ondervinden van droge ogen kiezen sommigen ervoor om over te schakelen naar een bril. Lees hieronder de oplossingen voor droge ogen, waardoor je je lenzen niet moet inruilen voor een bril.

Wat te doen bij droge ogen:

Gebruik oogdruppels en sprays.
Neem oogvitamines.
Gebruik silicone hydrogel lenzen of contactlenzen met een lager watergehalte.
Draag daglenzen.
Reinig je lenzen beter.

Vermijd rokerige ruimtes en airconditioning zo veel mogelijk.

Druppels voor droge ogen
Niet alle soorten oogdruppels zijn geschikt voor lensdragers. Als contactlensdrager kan je druppels zoals Blink Contacts , Hycosan en Artelac Rebalance gebruiken. Ze werken verfrissend en zijn verlichtend voor je ogen. Bieden oogdruppels geen oplossing voor jouw probleem? Ga langs bij je oogarts die je speciale druppels voor droge ogen kan voorschrijven.

Oogvitamines voor droge ogen
Oogvitamines verbeteren de gezondheid van je ogen en zorgen dat je minder last hebt van droge ogen. Deze vitamines bevatten supplementen zoals luteïne, zeaxanthine, vitamine A, vitamine C en omega 3, die goed zijn voor je ogen en zicht.

Vision Direct heeft de meest gebruikte oogvitamines steeds op voorraad: iCaps-One-A-Day, PreserVision Original Soft Gels en Eye Bar.

Silicone hydrogel contactlenzen
De meest verkochte lenzen bij Vision Direct zijn de zachte silicone hydrogel lenzen, die gebruik maken van de nieuwste technologie. Ze bieden een groter draagcomfort dan de soft hydrogel lenzen en laten tot vijf keer meer zuurstof toe tot de ogen. Deze lenzen zijn ideaal voor mensen die last hebben van droge ogen.

Laat je lens voldoende zuurstof door, dan kan je deze ook 's nachts dragen en moet je ze minder vaak reinigen.

Wil je silicone hydrogel contactlenzen testen? Ga dan eerst langs bij je oogarts, die bepaalt of deze lenzen geschikt zijn voor jouw ogen. Het voordeel van deze lenzen is dat ze droge ogen verminderen en dat je ze 's nachts kan inhouden.

Biofinity en Air Optix Aqua lenzen zijn uitstekende silicone hydrogel contactlenzen voor maandlensdragers. Draag je liever daglenzen, dan zijn 1 Day Acuvue Trueye en Dailies Total 1 goede keuzes. Acuvue Oasys contactlenzen kan je dragen wanneer je elke twee weken een nieuw paar contactlenzen draagt.

Lenzen met een laag watergehalte
Lenzen met een hoger watergehalte geven niet altijd een beter draagcomfort. Het watergehalte kan het traanvocht beperken waardoor het oncomfortabel aanvoelt. Lenzen met een hoger watergehalte drogen soms ook sneller uit.

Bij zachte lenzen ligt het watergehalte tussen de 38% en 79%. Vraag informatie bij je optieker wanneer je wil weten of contactlenzen met een laag watergehalte beter zijn voor jouw ogen.

Daglenzen
Heb je veel last van droge ogen wanneer je maandlenzen draagt? Probeer dan eens daglenzen. Omdat je ze iedere dag ververst, krijgen eiwitten en vuil niet de kans om zich op te bouwen. De lens droogt ook niet uit wanneer je ze niet goed reinigt, omdat je iedere dag een nieuw paar gebruikt.

De Acuvue Trueye en Dailies Total 1 lenzen zijn een van de beste soorten daglenzen. Ook Dailies Aquacomfort Plus en 1 Day Acuvue Moist worden veel gedragen.

Hoe reinig ik mijn lenzen best?
Maand- en weeklenzen doe je iedere avond uit om ze schoon te maken in lensreinigingsvloeistof. Gebruik altijd nieuwe en de juiste vloeistof om je lenzen te reinigen. Weet je niet of je de juiste reinigingsvloeistof gebruikt? Neem contact op met onze klantendienst of huisopticien Benjamin, die je graag advies geeft.

Wanneer je reinigingsvloeistof bewaarmiddelen bevat kan het zijn dat je ogen sneller uitdrogen. Vraag aan je oogarts om een lenzenvloeistof voor te schrijven zonder bewaarmiddelen.

Oogverzorgingsproducten voor contactlensdragers: